2020. október 27. – Információk, hírek vállalkozóknak

2020. 10. 27., 08:30

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Görcs Annamária: A rövidtávú taktikázás nem az én világom

 • Nem az a kunszt, hogy egy új emberrel névjegyet cseréljünk, hanem hogy hosszútávon is kölcsönösen előnyös legyen mindkét fél számára az együttműködés – mondta az Üzletemnek Görcs Annamária, a győri székhelyű Gimex-Hidraulika Kft. ügyvezetője.

Szerdán 5 forinttal csökken a benzin ára a magyar kutakon

 • A Mol 5 forinttal csökkenti a benzin literenkénti bruttó nagykereskedelmi árát szerdán, a gázolaj ára nem változik.

Magyar Gazdaságért díjat kaptak a VOSZ vállalkozói

 • Varga Mihály pénzügyminiszter elismeréseket adott át a Pénzügyminisztérium október 23-a alkalmából rendezett ünnepségén.

Munkáltató általi rendes felmondás: így szabályos

 • A Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkavállaló munkaviszonya 3 féle módon szüntethető meg: felmondással („rendes felmondás”), azonnali hatályú felmondással („rendkívüli felmondás”), illetve közös megegyezéssel. A munkáltató általi rendes felmondás szabályait dr. Pajor Dávid ügyvéd foglalta össze.

Italbeszerzések: ágazati vizsgálatot indított a GVH

 • A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) ágazati vizsgálatot indított a hazai éttermek, kocsmák és egyéb vendéglátó-ipari egységek – azaz a HoReCa (Hotels, Restaurants, Cafés) szektor – italbeszerzéseinek elemzésére.

GKI: októberben kissé javultak az üzleti, romlottak a fogyasztói várakozások

 • A GKI konjunktúraindexe októberben kissé javult, de továbbra sem érte el júliusi szintjét, az üzleti várakozások pozitív irányba mozdultak, a lakosságiak viszont már negyedik hónapja romlanak.

Egyre több helyen szűrik hőkamerák vagy hőkapuk az embereket

 • A koronavírus-járvány második hullámában egyszerre kell biztosítani a gazdaság működőképességét és az óvintézkedések betartását. Ez nagyon komoly gyakorlati problémákat vet fel, a tömeges, rutinszerű, adott helyszínen, véges időn belül elvégezhető ellenőrzés egyetlen reális lehetősége pedig a lázmérés.

Új forrás a Muzsikáló Magyarország pályázatra

 • Újabb 200 millió forintra pályázhatnak azok az éttermi cigányzenészek, akik az előző körben az anyagi forrás végessége miatt nem kaptak támogatást.

Középpontban a senior korosztály turizmusa

 • A Semmelweis Egyetem Társadalomtudományi Tanszéke november 3-án hatodik alkalommal szervezi meg az Egészségturizmus Szakmai Napot.

Ezek az októberi Étterem Hét közönségdíjas éttermei

 • A 2020. október 9-18. között rendezett XIX. Országos Étterem Hét az ismert körülményekhez képest kiválóan sikerült, sokan foglaltak asztalt a 134 résztvevő étteremben és próbálták ki a 3 fogásos menüajánlatot.

Trükköztek a tachográffal, több százezer forint a büntetés

 • Egy nap alatt ismét két olyan járművezetőt értek tetten a NAV munkatársai Gyulánál, akik a menetíró készüléket kijátszva próbálták pihenés nélkül elérni úti céljukat.

A gazdasági minisztert tartják a legmegbízhatóbb kormánytagnak Szlovákiában

 • Richard Sulík gazdasági minisztert tartják a legmegbízhatóbb kormánytagnak Szlovákiában, míg a legtöbben Igor Matovič kormányfő szavában kételkednek – derül ki a Focus legújabb közvélemény-kutatásából.

Rástartoltak a 350 millió eurós programra Romániában

 • Tíz perc alatt 7 ezer vállalkozás jelentkezett az európai uniós alapokból finanszírozott vissza nem térítendő forgótőke-támogatásra a rajtot követően.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-20 19:20:12
A pályaválasztás sokszor már a középiskoláig eldől. A támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS