A Robertson Hungary megvásárolja a BNP Paribas Real Estate Magyarországot

2021. 07. 13., 19:00

Az irodai, kiskereskedelmi, hotel, ipari és logisztikai ingatlanok bérbeadásával, eladásával, illetve értékbecslésével foglalkozó magyar cég, a Robertson Hungary Kft. megvásárolta a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-t, amely az ingatlankezelés, projekt- és pénzügyi menedzsment területén nyújtott szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A tranzakciót követően – amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra – a BNP Paribas Real Estate Magyarország teljes egészében a Robertson Hungary Kft. tulajdonába kerül és Robertson Property Management Zrt. néven folytatja tevékenységét. A két Robertson vállalkozás arra törekszik, hogy működésükkel az ingatlanok teljes életciklusát le tudják fedni, a bérbeadástól az üzemeltetésig.

A közlemény szerint Robertson Hungary megbízásainak volumene hozzávetőleg 200 000 négyzetméter irodaterületet foglal magában, míg a BNP Paribas Real Estate Hungary jelenleg 260 000 négyzetméter kiterjedésű iroda-, kiskereskedelmi és ipari ingatlant kezel Budapesten és Magyarország különböző térségeiben.

A Robertson Hungary 2001 óta tevékenykedik a magyar ingatlanpiacon, 2013 óta pedig a BNP Paribas Real Estate nemzetközi hálózatának tagja. A Robertson Hungary mind a befektetői, a bérlői és a tulajdonosi oldal rendelkezésére áll. Közreműködnek megvalósulási tanulmányok készítésében, a tervezési fázisban történő tanácsadásban, továbbá az ingatlan vétel, eladás, bérbeadás, albérlet és értékbecslés területein. A társaság 2019-ben 336,85 millió forint árbevételt ért el, 2018-ban pedig 255,89 millió forintot. A Robertson Hungary Kft. 2019-ben 116,59 milió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 42,87 millió forint volt az adózott eredménye.

A Robertson Hungary közölte: az általa felvásárolt társaságnak, a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-nek tavaly 528,84 millió forint volt az árbevétele, 2019-ben pedig 546,19 millió forint. A cég 2020-ban 34,59 millió forint nyereséggel zárt, 2019-ben 45,14 millió forint volt az adózott eredménye.

A BNP Paribas globális vállalatcsoport, világszerte csaknem 200 000 alkalmazottat foglalkoztat, két alaptevékenységét a lakossági banki és a kereskedelmi banki üzletág alkotja. A BNP Paribas több mint 25 éves múlttal rendelkezik Magyarországon, ahol több leányvállalata működik, ezek közül a legfiatalabb a BNP Paribas Real Estate, amely ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 22., 15:10
A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.
2024-04-24 08:15:29
Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az idei tavasz furcsán indul: a hagyományos gyűjtési naptár felborult, olyan gombafajok csúsztak össze, amiknek termési ideje között hetek vagy akár hónapok is lehetnek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. egyik kiemelt projektje az ún. nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok végső elhelyezésére alkalmas, felszíni tároló létesítése a közeljövőben. Ezek a hulladékok ugyan rövid ideig sugároznak, megfelelő elhelyezésük mégis nagy körültekintést igényel.