A Robertson Hungary megvásárolja a BNP Paribas Real Estate Magyarországot

2021. 07. 13., 19:00

Az irodai, kiskereskedelmi, hotel, ipari és logisztikai ingatlanok bérbeadásával, eladásával, illetve értékbecslésével foglalkozó magyar cég, a Robertson Hungary Kft. megvásárolta a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-t, amely az ingatlankezelés, projekt- és pénzügyi menedzsment területén nyújtott szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A tranzakciót követően – amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra – a BNP Paribas Real Estate Magyarország teljes egészében a Robertson Hungary Kft. tulajdonába kerül és Robertson Property Management Zrt. néven folytatja tevékenységét. A két Robertson vállalkozás arra törekszik, hogy működésükkel az ingatlanok teljes életciklusát le tudják fedni, a bérbeadástól az üzemeltetésig.

A közlemény szerint Robertson Hungary megbízásainak volumene hozzávetőleg 200 000 négyzetméter irodaterületet foglal magában, míg a BNP Paribas Real Estate Hungary jelenleg 260 000 négyzetméter kiterjedésű iroda-, kiskereskedelmi és ipari ingatlant kezel Budapesten és Magyarország különböző térségeiben.

A Robertson Hungary 2001 óta tevékenykedik a magyar ingatlanpiacon, 2013 óta pedig a BNP Paribas Real Estate nemzetközi hálózatának tagja. A Robertson Hungary mind a befektetői, a bérlői és a tulajdonosi oldal rendelkezésére áll. Közreműködnek megvalósulási tanulmányok készítésében, a tervezési fázisban történő tanácsadásban, továbbá az ingatlan vétel, eladás, bérbeadás, albérlet és értékbecslés területein. A társaság 2019-ben 336,85 millió forint árbevételt ért el, 2018-ban pedig 255,89 millió forintot. A Robertson Hungary Kft. 2019-ben 116,59 milió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 42,87 millió forint volt az adózott eredménye.

A Robertson Hungary közölte: az általa felvásárolt társaságnak, a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-nek tavaly 528,84 millió forint volt az árbevétele, 2019-ben pedig 546,19 millió forint. A cég 2020-ban 34,59 millió forint nyereséggel zárt, 2019-ben 45,14 millió forint volt az adózott eredménye.

A BNP Paribas globális vállalatcsoport, világszerte csaknem 200 000 alkalmazottat foglalkoztat, két alaptevékenységét a lakossági banki és a kereskedelmi banki üzletág alkotja. A BNP Paribas több mint 25 éves múlttal rendelkezik Magyarországon, ahol több leányvállalata működik, ezek közül a legfiatalabb a BNP Paribas Real Estate, amely ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS