A Robertson Hungary megvásárolja a BNP Paribas Real Estate Magyarországot

2021. 07. 13., 19:00

Az irodai, kiskereskedelmi, hotel, ipari és logisztikai ingatlanok bérbeadásával, eladásával, illetve értékbecslésével foglalkozó magyar cég, a Robertson Hungary Kft. megvásárolta a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-t, amely az ingatlankezelés, projekt- és pénzügyi menedzsment területén nyújtott szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A tranzakciót követően – amelynek értékét nem hozták nyilvánosságra – a BNP Paribas Real Estate Magyarország teljes egészében a Robertson Hungary Kft. tulajdonába kerül és Robertson Property Management Zrt. néven folytatja tevékenységét. A két Robertson vállalkozás arra törekszik, hogy működésükkel az ingatlanok teljes életciklusát le tudják fedni, a bérbeadástól az üzemeltetésig.

A közlemény szerint Robertson Hungary megbízásainak volumene hozzávetőleg 200 000 négyzetméter irodaterületet foglal magában, míg a BNP Paribas Real Estate Hungary jelenleg 260 000 négyzetméter kiterjedésű iroda-, kiskereskedelmi és ipari ingatlant kezel Budapesten és Magyarország különböző térségeiben.

A Robertson Hungary 2001 óta tevékenykedik a magyar ingatlanpiacon, 2013 óta pedig a BNP Paribas Real Estate nemzetközi hálózatának tagja. A Robertson Hungary mind a befektetői, a bérlői és a tulajdonosi oldal rendelkezésére áll. Közreműködnek megvalósulási tanulmányok készítésében, a tervezési fázisban történő tanácsadásban, továbbá az ingatlan vétel, eladás, bérbeadás, albérlet és értékbecslés területein. A társaság 2019-ben 336,85 millió forint árbevételt ért el, 2018-ban pedig 255,89 millió forintot. A Robertson Hungary Kft. 2019-ben 116,59 milió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban 42,87 millió forint volt az adózott eredménye.

A Robertson Hungary közölte: az általa felvásárolt társaságnak, a BNP Paribas Real Estate Magyarország Tanácsadó és Ingatlankezelő Zrt.-nek tavaly 528,84 millió forint volt az árbevétele, 2019-ben pedig 546,19 millió forint. A cég 2020-ban 34,59 millió forint nyereséggel zárt, 2019-ben 45,14 millió forint volt az adózott eredménye.

A BNP Paribas globális vállalatcsoport, világszerte csaknem 200 000 alkalmazottat foglalkoztat, két alaptevékenységét a lakossági banki és a kereskedelmi banki üzletág alkotja. A BNP Paribas több mint 25 éves múlttal rendelkezik Magyarországon, ahol több leányvállalata működik, ezek közül a legfiatalabb a BNP Paribas Real Estate, amely ingatlankezelési szolgáltatásokat nyújt. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS