A felhős üzletág erősítheti idén is az IBM-et

2021. 01. 26., 12:00

Az IBM negyedik negyedéves bevétele 6 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest, ám a cég 2021-re növekedést ígér.

Az IBM 20,4 milliárd dolláros bevétele elmaradt a 20,67 milliárd dolláros elemzői várakozásoktól, viszont a felhőből származó bevétel 10 százalékkal nőtt – írja a Computerworld.

Arvind Krishna vezérigazgató szerint sikerült előrelépniük azon az úton, hogy a vállalati hibrid felhőre és a mesterséges intelligenciára koncentrálják erőiket.

Krishna pozitívumként kiemelte, hogy a szabad cash flow tekintetében erősen zártak, ami fontos a beruházások finanszírozása miatt. Krishna szerint az IBM teljesítménye összességében azt tükrözi, hogy az ügyfeleik továbbra is a koronavírus-járvány következményeivel küzdenek, és a makrogazdasági környezet is bizonytalan.

A cég olyan pozícióra törekszik a multi-cloud területen, amilyet Svájc birtokol a bankszektorban.

Az IBM részvényének árfolyama múlt pénteken 9,91 százalékot esett. Hétfőre javult a helyzet, az árfolyam mindössze 0,03 százalékkal csökkent.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS