A felhős üzletág erősítheti idén is az IBM-et

2021. 01. 26., 12:00

Az IBM negyedik negyedéves bevétele 6 százalékkal csökkent az előző év hasonló időszakához képest, ám a cég 2021-re növekedést ígér.

Az IBM 20,4 milliárd dolláros bevétele elmaradt a 20,67 milliárd dolláros elemzői várakozásoktól, viszont a felhőből származó bevétel 10 százalékkal nőtt – írja a Computerworld.

Arvind Krishna vezérigazgató szerint sikerült előrelépniük azon az úton, hogy a vállalati hibrid felhőre és a mesterséges intelligenciára koncentrálják erőiket.

Krishna pozitívumként kiemelte, hogy a szabad cash flow tekintetében erősen zártak, ami fontos a beruházások finanszírozása miatt. Krishna szerint az IBM teljesítménye összességében azt tükrözi, hogy az ügyfeleik továbbra is a koronavírus-járvány következményeivel küzdenek, és a makrogazdasági környezet is bizonytalan.

A cég olyan pozícióra törekszik a multi-cloud területen, amilyet Svájc birtokol a bankszektorban.

Az IBM részvényének árfolyama múlt pénteken 9,91 százalékot esett. Hétfőre javult a helyzet, az árfolyam mindössze 0,03 százalékkal csökkent.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS