2023. április 27. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 04. 27., 08:23

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Megvannak a kötelező akciózás részletszabályai

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az Agrárminisztérium kidolgozta a „kötelező akciózás” részletszabályait.

Infláció vs. béremelés: kiütéssel győztek az árak februárban

A „fegyverpénz-hatást” kiküszöbölve 14,8 százalékkal volt magasabb az egy évvel korábbinál az átlagos bruttó kereset 2023 februárjában.

Újra kell turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni

2023 március 31-én lejárt a turizmus-vendéglátás ágazatot segítő veszélyhelyzeti moratórium, így az érintettek újra kötelesek turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni – hívja fel a figyelmet a NAV.

Akik kérték, azoknak postán érkeznek a tervezetek

Azok is kapnak levelet, akiknek a tervezetében a munkáltatók, kifizetők hiányos vagy téves adatközlése miatt ellentmondás van.

Vegyes eredményekkel zárult a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzés

A tavalyi évvel összehasonlítva a higiéniai hiányosságok száma csökkent, ugyanakkor a fogyasztók védelme érdekében több terméket kellett kivonni a forgalomból.

Uniós forrásból indulhat szemléletformáló kampány a hálapénz ellen

Hamarosan megjelenhet a „Vesztegetés kiszorítása az egészségügy területén” című (RRF-9.2.1-23) felhívás.

Legnagyobb mértékben a községekben csökkentek a lakásárak 2022 végén

2022 negyedik negyedévében 3,6 százalékkal csökkentek a lakásárak országosan az előző negyedévhez képest, a legnagyobb csökkenés a községekben volt tapasztalható – derül ki az MNB Lakásárindex friss adataiból.

Magyar cég is nyert az EBRD vállalkozói pályázatán

A Smapp Lab két külföldi vállalkozással együtt kapta meg az élelmiszer-technológiai startupok versenyének fődíját az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank pályázatán.

Vállalatoknak szóló közös gázbeszerzési felhívást tett közzé az Európai Bizottság

Az európai vállalatok az „AggregateEU” mechanizmuson keresztül regisztrálhatják gázbeszerzési igényüket, és így hozzájáruljanak az uniós szintű közös gázbeszerzés előkészítéséhez.

Gyógyszerészeti reformot javasol az Európai Bizottság

Az elmúlt 20 év legnagyobb reformjának célja, hogy a gyógyszerek elérhetőbbé és megfizethetőbbé váljanak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS