2022. január 10. – Információk, hírek vállalkozóknak

2022. 01. 10., 08:48

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai a 2. héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 2022. január 10-én kezdődő héten.

Vidéki turizmus fejlesztése: kimerül a keret, felfüggesztetik a felhívást

Január 27-ig lehet pályázni az 50 milliárd forint keretösszegű uniós pályázatra.

Kis Ernő: Kellő nyitottsággal építem üzleti kapcsolataimat

Az elmúlt 40 évben volt három-négy olyan főnököm, akiktől több területen is sokat lehetett tanulni – mondta az Üzletemnek Kis Ernő, a Metalconstruct Zrt. vezérigazgatója.

Ez volt a Zsolaka Kft. történetében a legdrasztikusabb változás

A minél nagyobb fokú digitalizáció elérése 2022-ben is kulcsfontosságú lesz – mondta az Üzletemnek Horváth Zsolt, a Zsolaka Kft. ügyvezető igazgatója.

Az idei szakképzések előnyei: online oktatás és hitel

Az OKJ-képzések megszűnése után új típusú szakképesítéseket lehet szerezni, 2022-ben számos foglalkozással bővül a lista.

Lakásbiztosítás: érdemes MFO-ra váltani

Már mind a hét piacon lévő Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) termék esetében lehetséges az adatok újbóli megadása nélkül. A kalkulátort indulása óta már több mint 20 ezer alkalommal látogatták meg.

Szerény mértékben, de nőtt novemberben az ipari termelés

2021 novemberében az ipari termelés volumene 2,6 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,1 százalékkal nőtt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

3,8 százalékkal nőtt novemberben a kiskereskedelmi forgalom

2021. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 3,8 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – jelentette a KSH.

Kiskereskedelem: uniós átlag alatt a novemberi magyar adat

Az októberi 2,6 százalék után novemberben 7,9 százalékkal nőtt éves összevetésben a kiskereskedelmi forgalom volumene az Európai Unióban – tájékoztatott az Eurostat.

Több új traktort vásároltak tavaly a magyar gazdák

Tavaly a gazdasági környezet kedvezett a mezőgazdasági gépbeszerzéseknek: 3 335 új traktort helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 7,2 százalékkal haladja meg a 2020-ban regisztrált 3 111-es számot.

31 új innovatív gyógyszeres terápia kapott tb-támogatást

Kétéves kihagyást követően született döntés az új terápiák társadalombiztosítási támogatásba való befogadásról, további 75 új terápia közvetlen döntés előtt áll.

Duna House: új rekordok 2021 végén

2021. negyedik negyedévében ismételten volumenrekordokat ért el Duna House Group: a franchise ingatlanközvetítés 29 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 39 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 74 százalékkal bővült év/év alapon.

Plusz 800 benzinkúthoz juthat a Mol

A Mol megveszi a Lotos lengyel olajvállalat benzinkútjait – értesült a Radio Zet lengyel kereskedelmi csatorna, melynek hivatalosan meg nem erősített információja szerint a döntést a jövő héten fogják bejelenteni.

Nyolc év alatt kilenc díjat zsebelt be ez a fantasztikus single malt

Az üzem a híres Loch Ness-től csupán pár kilométerre található. Egyesek szerint Nessie legendáját elsősorban a mértéktelen whiskyfogyasztók táplálják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-29 20:10:00
A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Művészetek Palotájában.
2023-09-29 16:50:00
A rossz egyéni döntéseket jobb elkerülni, ennek pedig a legjobb módja, ha a felnövekvő generáció már az iskolában elsajátítja a pénz használatának alapjait, a pénzügyi rendszer lényegét, a takarékosságot és a saját erőforrásainkkal való gazdálkodást – mondta Varga Mihály a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj átadóünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS