Duna House: új rekordok 2021 végén

2022. 01. 07., 17:07

2021. negyedik negyedévében ismételten volumenrekordokat ért el Duna House Group: a franchise ingatlanközvetítés 29 százalékkal, a saját irodás ingatlanközvetítés 39 százalékkal, a hitelközvetítés pedig 74 százalékkal bővült év/év alapon.

Magyarországon a lakóingatlan piac 10 éve nem látott szinteket ért el az év első felében, amit követően a második félévben némi megnyugvás volt jellemző. Egy kifejezetten erős decemberrel végződött az év, amellyel az ingatlanpiac a csoport becslése szerint elérte a covid előtt megszokott évi 150 ezer db-os tranzakciószámot. A csoport magyarországi franchise ingatlanközvetítői hálózata összesen 2.7 milliárd forintos jutalékvolument elérve 29 százalékkal növekedett 2021. negyedik negyedévében 2020. azonos időszakához képest. A saját irodák volumene 90 százalékkal ugrott. A hitelezés volumene 13 százalékkal emelkedett.

Lengyelországban némileg csillapodott a piac az erős nyári hónapok után, ennek ellenére erős év/év növekedést mutattak a lengyel leányvállalatok. A lengyel franchise hálózat jutalékbevételei 33 százalékos éves növekedéssel 936 millió Ft-ot értek el. A lengyel saját irodák volumene 11 százalékkal múlta felül 2020. negyedik negyedévét. Hitelezésben kimagasló, 102 százalékkal bővült a Duna House Group pénzügyi közvetítői üzletága Lengyelországban. A hitelvolumenek 25 százalékát a korábban indított hálózatbővítésből származó volumenek adják.

A cégcsoport két nagy piaca mellett jelentős volt a cseh üzletágak teljesítménye is: sajátirodás ingatlanközvetítésben 19 százalék volt az éves növekedés.

A csoport 2021. december 10-én írt alá befektetési megállapodást az olasz Hgroup csoport felvásárlásáról. A tranzakció zárása várhatóan 2022. január 14-ig megtörténik, az olasz társaságok volumen és pénzügyi számai várhatóan a 2022. első negyedévi jelentésekben már szerepelni fognak.

 A Duna House jelentése letölthető a BÉT honlapjáról.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-24 14:30:47
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS