Vidéki turizmus fejlesztése: kimerül a keret, felfüggesztetik a felhívást

2022. 01. 09., 16:57

Január 27-ig lehet pályázni az 50 milliárd forint keretösszegű uniós pályázatra.

Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott „Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése” című (VP6-6.4.1-21) felhívás vonatkozásában, a kötelezettségvállalási keret kimerülésére tekintettel az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2022. január 27. napján 00 órától felfüggeszti – olvasható a hivatalos pályázati portálon.

Az 50 milliárd forint keretösszegű felhívás legfőbb célja a vidéki térségekben működő mikrovállalkozásnak minősülő mezőgazdasági termelők induló vagy már működő szálláshely szolgáltatatói tevékenységeinek támogatása, kiemelten a 11 turisztikai térségben. További cél a támogatásban részesülők által kialakított és működtetett turisztikai szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítése. (A 429/2020 (IX.14.) Korm. rendeletben nevesített 11 turisztikai térség: Balaton, Budapest környéke, Bük-Sárvár, Debrecen és térsége, Győr-Pannonhalma, Gyula és térsége, Mátra-Bükk, Pécs-Villány, Sopron-Fertő, Szeged és térsége, Tokaj-Nyíregyháza.)

Támogatási kérelmeket a felhívás szerint. április 21-ig lehetett volna benyújtani. A kormány 800–1000 db támogatott támogatási kérelemmel számolt; egy projekt maximum 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat.

A támogatás döntően építési tevékenyégre használható fel, ami lehet

– újonnan építendő szálláshely létesítése;

– újonnan kialakítandó szálláshely létesítése;

– meglévő szálláshely épületének fejlesztése és/vagy bővítése;

– meglévő szálláshely bővítése új épülettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS