Óriási kockázatot vállal az IBUSZ

2019. 10. 07., 12:30

Jövő nyáron már heti 25 charterjáratot indít az IBUSZ – jelentette be Komora Zoltán, az IBUSZ 2019/2020-as téli-tavaszi katalógusának bemutatóján.

Nagyon hektikus, sok idegeskedéssel járó szezon; nem az idegenforgalom éve volt 2019 – összegezte tapasztalataikat Komora Zoltán, az IBUSZ turisztikai vezérigazgató-helyettese.

A kiemelkedő eredményeket hozó 2018-as év megalapozta a hazai utazásszervezők optimizmusát, az IBUSZ is 18 százalékkal növelte kapacitásait 2019-ben. Márciustól kezdve viszont a szezon egészen másképp alakult, mint azt remélni lehetett – írja a turizmus.com.

A földre kényszerített Boeing MAX-8-asok miatt például április közepén több mint 10 ezer utas foglalása került veszélybe, miután a Smart Wings jelezte, hogy csak részben tudja biztosítani az IBUSZ-nak a leszerződött heti 18 chartergépet.

A cégcsoport 2019-es árbevétele 21 milliárd forint körül alakul, ebből 13 milliárdot hoz a turisztikai üzletág, 6 milliárdot a repülőjegy-értékesítés, további 2 milliárdot a pénzváltás, illetve vámtevékenység.

A Thomas Cook utazási iroda csődje nyomán felszabadult ágykapacitások miatt soha ennyi ajánlatot nem kaptak még a külföldi partnerektől, mint ezekben a hetekben.

„A 2020-as szezonra a Smart Wings összes bolgár, görög és spanyol kapacitását lekötöttük” – jelentette be Komora Zoltán. Ez heti 25 charterjáratot jelent, ami „óriási rizikóvállalás, de az IBUSZ tőkeerejével és hátterével ezt fel kell vállalnunk”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS