Óriási kockázatot vállal az IBUSZ

2019. 10. 07., 12:30

Jövő nyáron már heti 25 charterjáratot indít az IBUSZ – jelentette be Komora Zoltán, az IBUSZ 2019/2020-as téli-tavaszi katalógusának bemutatóján.

Nagyon hektikus, sok idegeskedéssel járó szezon; nem az idegenforgalom éve volt 2019 – összegezte tapasztalataikat Komora Zoltán, az IBUSZ turisztikai vezérigazgató-helyettese.

A kiemelkedő eredményeket hozó 2018-as év megalapozta a hazai utazásszervezők optimizmusát, az IBUSZ is 18 százalékkal növelte kapacitásait 2019-ben. Márciustól kezdve viszont a szezon egészen másképp alakult, mint azt remélni lehetett – írja a turizmus.com.

A földre kényszerített Boeing MAX-8-asok miatt például április közepén több mint 10 ezer utas foglalása került veszélybe, miután a Smart Wings jelezte, hogy csak részben tudja biztosítani az IBUSZ-nak a leszerződött heti 18 chartergépet.

A cégcsoport 2019-es árbevétele 21 milliárd forint körül alakul, ebből 13 milliárdot hoz a turisztikai üzletág, 6 milliárdot a repülőjegy-értékesítés, további 2 milliárdot a pénzváltás, illetve vámtevékenység.

A Thomas Cook utazási iroda csődje nyomán felszabadult ágykapacitások miatt soha ennyi ajánlatot nem kaptak még a külföldi partnerektől, mint ezekben a hetekben.

„A 2020-as szezonra a Smart Wings összes bolgár, görög és spanyol kapacitását lekötöttük” – jelentette be Komora Zoltán. Ez heti 25 charterjáratot jelent, ami „óriási rizikóvállalás, de az IBUSZ tőkeerejével és hátterével ezt fel kell vállalnunk”.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2023-12-01 18:40:00
Az MNB összesen 15 millió forint bírságot szabott ki a K&H Biztosító Zrt.-re, többek között a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződések állománykezelésével összefüggő, egyes élet- és nem-életbiztosítási termékek biztosítási feltételeihez kapcsolódó informatikai biztonsági, illetve a vállalatirányítási területet érintő hiányosságok miatt.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS