A turizmus fejlesztése adhat lendületet a vidéki vállalkozásoknak

2019. 05. 23., 13:15

Vidéken sokan alkalmazotti munkakörben, három műszakban, napi nyolc órás munka mellett is nagyon keveset keresnek, és nem mernek vállalkozni. Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft. ügyvezetője szerint megfelelő tudásanyagot kell átadni vidéki tréningekkel és képzésekkel.

Magyarországon hatalmas a szakadék Budapest és a vidék között a vállalkozókedvet illetően. A fővárosban az emberek sokkal motiváltabbak, merészebbek, főként azért, sokan a turizmusra építik a vállalkozásaikat. Más településeken az embereket belső félelem gátolja abban, hogy megvalósítsák álmaikat.

Mihalcsek Noémi, a Golden Events Kft. ügyvezetője szerint hatalmas probléma vidéken, hogy egyáltalán nincs, aki megtanítsa az embereket vállalkozni, és emiatt sokan bele se gondolnak, hogy az alkalmazotti léten túl is van élet. Ráadásul a fiataloknak nincs megfelelő rálátásuk arra, hogy milyen oktatásba fektessék a pénzüket. Ők már egy új generációt képviselnek, és a szüleiknek sok esetben fogalmuk sincs, merre indítsák a gyerekeket a pörgős világban.

A rendezvényszervező vállalkozó a Mentorprogram aktív részeséként próbál irányt és jövőképet adni a fiataloknak. A kezdeményezés lényege, hogy a szakértők segítsenek lebontani a korlátaikat, hogy tisztában legyenek az értékükkel, bátran kiaknázhassák a tehetségüket.

„Nagyon keveset keresnek vidéken az emberek alkalmazottként, a szegénységtudatos gondolkodásmódjuk miatt képtelenek kiszállni a mókuskerékből. Meg kell tanítani nekik, hogyan lehet belevágni egy vállalkozásba, de ehhez el kell hozzájuk juttatni a szükséges tudásanyagot. Én büszke vagyok a gyökereimre, szerencsi lányként küldetésemnek érzem, hogy támogassak olyan kezdeményezéseket, amelyek segítik a vidéken élőket az előre jutásban” – fogalmazott a szakértő.

Mihalcsek Noémi úgy látja, hazánkban kirívó hiányosság, hogy a fővárosban élők és a Budapestre látogató külföldiek nem érdeklődnek igazán a vidéki élet iránt. Ez rávilágít a turizmus hiányaira, amiben ő hatalmas fejlődési potenciált lát.

„Magyarország csodái egyrészt élményt adnak az embereknek, másrészt fejlesztik a vidéki vállalkozásokat is. Imádok repülni és ejtőernyőzni, számomra gyakran kitárul a világ hazánk kincseire. Rendezvényszervezőként szeretném bemutatni ezeket a tájakat, látványosságokat, olyan programokat próbálok szervezni, amelyekkel országunk hírnevét vihetném és általuk pozitív irányban erősíthetném” – magyarázta a szakértő, aki tíz évig alkalmazottként dolgozott, majd ezután lett vállalkozó.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS