A munkavállalók pozitív hozzállására helyeződött át a HR legújabb fókuszpontja

2023. 07. 20., 10:24

Az értékesítési vezetők optimizmusa 37 százalékkal több eredményes üzletkötést hozhat hosszú távon azon kollégákhoz képest, akik nem látják olyan pozitívan a világot – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest Kft. összefoglalójából. A pozitív hozzállás nagymértékben összefügg a munka és magánélet egyensúlyával.

A pozitív pszichológia az értékesítésben is fontos

Biztosítótársaságok értékesítőinek bevonásával végezték azt a kutatást, amely az értékesítők életfelfogását, emberi kapcsolatokra való nyitottságát, hozzáállását is vizsgálta. Az optimista beállítottságú üzletkötők a munkába állástól számított első két évükben 37 százalékkal több üzletet kötöttek pesszimista munkatársaikhoz képest. A kutatásból az is kiderül, hogy az optimista értékesítők hosszú távon, két év leforgását követően már majdnem 60 százalékkal voltak képesek meghaladni a pesszimista társaik teljesítményét.

Értékesítői a munka és magánélet

Az évente 120 cég közel 2000 értékesítőjét képző magyar tréningcég, a Comline Budapest Kft. jelenlegi, hazai ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy az optimizmus megléte sokszor összeköthető azzal, hogy az adott értékesítő kolléga magánélete és munkája mennyire van egyensúlyban. Ha ez kibillen, akkor a munkavállaló hite, pozitív világrendje borulhat meg. A Randstad Workmonitor 2023-as kutatása szerint, a hazai megkérdezettek több mint fele (59 százaléka) nem fogadna el olyan állást, amely hátrányos lenne a munka-magánélet egyensúlyra.

„A munka és magánélet egyensúlyára mindannyiunknak törekednünk kell, hiszen a munkavállaló szempontjából saját mentális egészsége, a munkaadó szempontjából pedig nem csak a sikeres munkavégzés, de a munkaerő megtartása is fontos szempont” – mondta Nagy Béla, a Comline Budapest Kft. tulajdonosa és vezető trénere.

(Nagy Béla is válaszolt az Üzletem 12 kérdésére, a sorozat 472. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Mitől lesz vonzó az alkalmazotti értékajánlat?

A Randstad riportjából többek között az is kiderül, hogy a munkavállalók aktívan alakítják karrierútjukat, ezért olyan vonzó alkalmazotti értékajánlatot kell biztosítani számukra, amely összhangban van vágyaikkal és meggyőződéseikkel.

„Mindez persze nem nélkülözheti a motivációt, amelyet a munkaadó és a munkavállaló közösen állapítanak meg, csak így lehet hatékony az együttműködés” – tette hozzá Nagy Béla.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS