A munkavállalók pozitív hozzállására helyeződött át a HR legújabb fókuszpontja

2023. 07. 20., 10:24

Az értékesítési vezetők optimizmusa 37 százalékkal több eredményes üzletkötést hozhat hosszú távon azon kollégákhoz képest, akik nem látják olyan pozitívan a világot – derül ki az egyik legnagyobb, hazai alapítású tréningcég, a Comline Budapest Kft. összefoglalójából. A pozitív hozzállás nagymértékben összefügg a munka és magánélet egyensúlyával.

A pozitív pszichológia az értékesítésben is fontos

Biztosítótársaságok értékesítőinek bevonásával végezték azt a kutatást, amely az értékesítők életfelfogását, emberi kapcsolatokra való nyitottságát, hozzáállását is vizsgálta. Az optimista beállítottságú üzletkötők a munkába állástól számított első két évükben 37 százalékkal több üzletet kötöttek pesszimista munkatársaikhoz képest. A kutatásból az is kiderül, hogy az optimista értékesítők hosszú távon, két év leforgását követően már majdnem 60 százalékkal voltak képesek meghaladni a pesszimista társaik teljesítményét.

Értékesítői a munka és magánélet

Az évente 120 cég közel 2000 értékesítőjét képző magyar tréningcég, a Comline Budapest Kft. jelenlegi, hazai ügyfélállományán azt tapasztalja, hogy az optimizmus megléte sokszor összeköthető azzal, hogy az adott értékesítő kolléga magánélete és munkája mennyire van egyensúlyban. Ha ez kibillen, akkor a munkavállaló hite, pozitív világrendje borulhat meg. A Randstad Workmonitor 2023-as kutatása szerint, a hazai megkérdezettek több mint fele (59 százaléka) nem fogadna el olyan állást, amely hátrányos lenne a munka-magánélet egyensúlyra.

„A munka és magánélet egyensúlyára mindannyiunknak törekednünk kell, hiszen a munkavállaló szempontjából saját mentális egészsége, a munkaadó szempontjából pedig nem csak a sikeres munkavégzés, de a munkaerő megtartása is fontos szempont” – mondta Nagy Béla, a Comline Budapest Kft. tulajdonosa és vezető trénere.

(Nagy Béla is válaszolt az Üzletem 12 kérdésére, a sorozat 472. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

Mitől lesz vonzó az alkalmazotti értékajánlat?

A Randstad riportjából többek között az is kiderül, hogy a munkavállalók aktívan alakítják karrierútjukat, ezért olyan vonzó alkalmazotti értékajánlatot kell biztosítani számukra, amely összhangban van vágyaikkal és meggyőződéseikkel.

„Mindez persze nem nélkülözheti a motivációt, amelyet a munkaadó és a munkavállaló közösen állapítanak meg, csak így lehet hatékony az együttműködés” – tette hozzá Nagy Béla.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS