Online rendezvény a Horizont Európa energetikai pályázati lehetőségeiről

2022. 02. 24., 10:38

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) online információs rendezvényt szervez 2022. február 28-án a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogram 2022. áprilisi határidejű, energetikai pályázati lehetőségeivel kapcsolatban.

A „Klíma, Energia és Mobilitás” klaszter egyik kiemelt területe a fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás (3-as desztináció). Ebben a témában jelenleg 15 olyan nyitott pályázati lehetőség van, amelynek a beadási határideje 2022. április 26. Ezen a webinárumon tehát elsősorban ezeket a felhívásokat ismertetjük.

A tematikát tekintve a kiírások széles skálán mozognak: különböző megújuló energia megoldásoktól kezdve (bioüzemanyag, PV, geotermikus energia, szélenergia), az energiarendszereken át egészen a szén-dioxid-leválasztás és -tárolási technológiáig várják a projektötleteket. Várhatóan 34 nemzetközi projektet fognak díjazni több mint 380 millió eurós támogatással.

A rendezvény részeként további, a témához kapcsolódó pályázati konstrukciók is bemutatásra kerülnek: a Marie Skłodowska-Curie Akciók releváns lehetőségeiről, az Európai Innovációs és Technológiai Intézetről és az Eureka 2022-es fenntarthatósági klaszterközi pályázatáról is hallhatnak az érdeklődők.

Program:

  • 9:50–10:00 Zoom platformra történő bejelentkezés
  • 10:00–10:10 Bevezető gondolatok, a Horizont Európa 5. Klaszter rövid bemutatása – Küttel Orsolya, Energetikai NCP, NKFIH
  • 10:10–11:40 Fenntartható, biztonságos és versenyképes energiaellátás – 2022. áprilisi pályázatok – Küttel Orsolya, Energetikai NCP, NKFIH
  • 11:40–11:50 Q&A
  • 11:50–12:00 Marie Skłodowska-Curie Akció – Jeney Nóra, MSCA NCP, NKFIH
  • 12:00–12:10 Európai Innovációs és Technológiai Intézet – Jeney Nóra, EIT NCP, NKFIH
  • 12:10 – 12:20 Eureka fenntarthatósági klaszterközi pályázati felhívás – Mészáros Gergely, Eureka Nemzeti Projekt Koordinátor (NPC), NKFIH
  • 12:00–12:30 Q&A

További részletek és regisztráció.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa modernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS