Modern Gyárak Éjszakája: már lehet jelentkezni

2019. 10. 20., 13:15

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) harmadik alkalommal rendezi meg a Modern Gyárak Éjszakáját 2019. november 15-én. A legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek országszerte 72 helyszínen engednek bepillantást mindennapi működésükbe.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által megrendezett Modern Gyárak Éjszakája programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

„A Modern Gyárak Éjszakája nagyszerű alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország éppen technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz” – hangsúlyozta György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár.

Idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét szektor képviseletében megtalálhatóak magyar vállalatok, mint a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas. Idén is kitárja kapuit több jól ismert nagyvállalat, köztük a Bosch, a GE, a Knorr-Bremse és a Siemens.

A programhoz csatlakozó vállalatok új kínálattal és számos érdekességgel készülnek. A látogatók a különböző helyszíneken kipróbálhatják a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, vagy megtudhatják, hogyan készül egy LEGO kocka. A programok között szerepel a csokoládékészítés és ropigyártás, kiderül, hogy miből is készül a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, további információk és jelentkezés itt.

Az esemény az Európai Unió támogatásával a GINOP-1.1.3-16-2017-0001 „Termelő kkv-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében Ipar 4.0 mintaalkalmazások kialakítása” kiemelt projekt keretében valósul meg. (ITM)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 18:09:48
A tavaszi munkálatok beindulásával mezőgazdasági gépek szinte bármely útszakaszon felbukkanhatnak. Ha úticéljukat másképpen nem, vagy legalább 50 százalékkal hosszabb úton tudnák elérni, olyan útra is felhajthatnak – a gyorsforgalmi utakon kívül –, amelyen egyébként tiltják haladásukat – hívja fel a balesetveszélyre a figyelmet az Agroinform.hu.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS