Kétszázezer látogatótól búcsúzott el Frida Kahlo

2018. 11. 06., 13:00

Nagy közönségsiker volt a Frida Kahlo-kiállítás a Várban, de azt egyelőre nem tudni, hogy nyereséget is termelt-e.

Vasárnap este bezárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása. Négy hónap alatt több mint 200 millió forintos bevételt hozott a tárlat, tudta meg a Világgazdaság.

Az utolsó napon is kígyózó sorban várták a látogatók, hogy bejussanak a tárlatra, rengeteg külföldit is láttunk a tömegben. A kiállítás egyértelműen nagy siker, igaz, nem tudta megközelíteni az évezred látogatói rekorderét. 2007-ben a Van Gogh Budapesten kiállítást 483 ezren tekintették meg a Szépművészeti Múzeumban – a tárlat öt hónapon át volt nyitva.

Azt egyelőre nem közölték, hogy a Kahlo-tárlat termelt-e nyereséget, de már az is sikernek mondható, ha egy sztárkiállítást null szaldóra ki tudnak hozni.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, Frida Kahlo életművének egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása volt Magyarországon.

A festőnő születésének 111. évfordulójára rendezett kiállításon 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – volt látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett olyan jelentős művek is szerepeltek, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

A festmények segítségével nyomon követhettük Frida Kahlo tragikus életét, a testét megnyomorító balesettől furcsa házasságán át haláláig.

A Galériában január 13-ig a „Bacon, Freud és a londoni iskola festészete” című tárlat tekinthető meg. A válogatás a modern brit festészet egyik legjellegzetesebb korszakát mutatja be kulcsfontosságú alkotóinak – Lucian Freud, Francis Bacon és mások – művein keresztül, a 20. század elejétől egy évszázadon keresztül kalauzolva a látogatót.

Fotó: Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS