Kétszázezer látogatótól búcsúzott el Frida Kahlo

2018. 11. 06., 13:00

Nagy közönségsiker volt a Frida Kahlo-kiállítás a Várban, de azt egyelőre nem tudni, hogy nyereséget is termelt-e.

Vasárnap este bezárt a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo-kiállítása. Négy hónap alatt több mint 200 millió forintos bevételt hozott a tárlat, tudta meg a Világgazdaság.

Az utolsó napon is kígyózó sorban várták a látogatók, hogy bejussanak a tárlatra, rengeteg külföldit is láttunk a tömegben. A kiállítás egyértelműen nagy siker, igaz, nem tudta megközelíteni az évezred látogatói rekorderét. 2007-ben a Van Gogh Budapesten kiállítást 483 ezren tekintették meg a Szépművészeti Múzeumban – a tárlat öt hónapon át volt nyitva.

Azt egyelőre nem közölték, hogy a Kahlo-tárlat termelt-e nyereséget, de már az is sikernek mondható, ha egy sztárkiállítást null szaldóra ki tudnak hozni.

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, Frida Kahlo életművének egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása volt Magyarországon.

A festőnő születésének 111. évfordulójára rendezett kiállításon 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – volt látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett olyan jelentős művek is szerepeltek, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

A festmények segítségével nyomon követhettük Frida Kahlo tragikus életét, a testét megnyomorító balesettől furcsa házasságán át haláláig.

A Galériában január 13-ig a „Bacon, Freud és a londoni iskola festészete” című tárlat tekinthető meg. A válogatás a modern brit festészet egyik legjellegzetesebb korszakát mutatja be kulcsfontosságú alkotóinak – Lucian Freud, Francis Bacon és mások – művein keresztül, a 20. század elejétől egy évszázadon keresztül kalauzolva a látogatót.

Fotó: Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 16:10
Küldetésünk alapja, hogy a létrehozott üzleti kultúra utánunk is fennmarad. Ezt bontjuk le 5 éves periódusokra, melyeket éves terveken keresztül valósítunk meg – mondta az Üzletemnek Avidor András nemzetközi franchise és networking szakértő, a BNI Magyarország vezetője.
2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-12-05 15:13:56
Az energiaárak rendkívüli növekedése, a rekordmagas infláció és az általános gazdasági bizonytalanság szinte minden szektoron nyomot hagy. Míg a munkaerőpiacon egyelőre nem tapasztalni jelentős változásokat, kérdés, hogy ez meddig maradhat így.
2022-12-05 14:13:00
December 2-án az EU három intézménye és több mint 500 európai polgár közösen értékelte az Európa jövőjéről szóló konferencia eredményeképp hozott intézkedéseket.
2022-12-05 13:13:00
Idén december 5–18. között rendelte el a téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára. Az egész országra kiterjedő kéthetes ellenőrzéssorozat idején a szakemberek fokozott jelenléte várható az élelmiszerlánc minden területén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS