Hétéves a budapesti Rózsavölgyi Szalon

2019. 04. 12., 08:45

Hét éve él a Rózsavölgyi Szalon: 2012. április 11-én nyitottak a budapesti Szervita téren, a Rózsavölgyi Zeneműbolt fölött.

Eleinte csak kamarakoncerteket, irodalmi esteket terveztek, de nagyon gyorsan megváltozott a helyzet. 2012. április 26-án mutatták be Anna Gavalda Szerettem őt című regényének színpadi változatát Györgyi Anna és Szilágyi Tibor főszereplésével, Szántó Erika rendezésében – olvasható a Rózsavölgyi hírlevelében.

A Szalon alapítója, Zimányi Zsófia akkor szembesült azzal: nagy igény van minőségi kis színházra, színész közeli játszóhelyre a fővárosban. A pódium hamar színházzá vált. Kezdettől leginkább olyan külföldi darabokat tűztek műsorra, amelyek először voltak láthatóak Magyarországon, vagy magyar szerzők műveiből tartottak ősbemutatókat.

Mint írják: „első perctől igyekszünk olyan témákkal foglalkozni, amelyek a mai kor kíváncsi, gondolkodó emberét érdeklik, aki nem elégszik meg azzal, hogy az interneten vagy mobilon keresztül szemléli a világot.”

Különösen fontosnak tartják, hogy visszatérnek hozzájuk a művészek újabb produkciókra, mert szeretnek itt lenni. Bár nincs állandó társulatuk, így mégis van.

A hajdani szalonkultúrának lényege volt – túl a társas együttléten, együttgondolkodáson – a fiatal alkotók felfedezése is. A nagy nevek mellett a Rózsavölgyiben is rendre megjelennek fiatal művészek, pályakezdők, akiket felfedez aztán a közönség.

(A fotón bejegyzések a Szalon vendégkönyvében.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS