A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.
Az élelmiszer-higiénia és -biztonság naprakész tudástára az élelmiszeripari szereplők számára elengedhetetlen. A vállalkozások mérete, valamint a vállalkozási folyamatok függvényében eltérően alkalmazzák az alapelveket, és eltérően próbálnak megfelelni a követelményeknek.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari igazgatósága ezeket felismerve, valamint a szakmai szempontokat és az élelmiszeripari előállítók igényeit figyelembe véve rendezi meg az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörével foglalkozó rendezvényeit a kis- és közepes méretű vállalkozásoknak az ország három pontján.
A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése. A konferenciákon alapvetően a higiénia és élelmiszer-biztonság fontosságára, a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésre hívja fel a köztestület a figyelmet, így az előadásokban többek között szó lesz a hatósági tapasztalatokról, a személyi higiéniáról, valamint a gyártástechnológiában alkalmazott önellenőrzési eljárásokról.
A konferencia időpontjai és helyszínei:
2019. február 26. (kedd) – Veszprém
2019. február 27. (szerda) – Kecskemét
2019. február 28. (csütörtök) – Debrecen
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.