Három kihagyhatatlan HR-konferencia

2021. 08. 23., 13:00

A következő hetekben 3 olyan konferenciát rendeznek a HRPortal szervezésében, amely kihagyhatatlan a szakmában dolgozók számára.

Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Konferencia

Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie.

Hogy mi a visszaélés-bejelentési rendszer?
Bejelentési csatornák és eljárások, amelyek célja az uniós jog megsértésére, továbbá a foglalkoztató által hozott szabályok megsértésére vonatkozó bejelentések kivizsgálása, amely bejelentéseket tehet akár a munkavállaló, akár más személy.

Miért kell ez?
• Azért, mert kötelező. A tagállamoknak 2021. december 17. napjáig van idejük arra, hogy a szükséges jogszabályokat, vagy módosításokat meghozzák, és ettől az időponttól a 250 főnél több főt foglalkoztató közszférában vagy magánszférában működő jogalanyok számára kötelező a visszaélés-bejelentési rendszer alkalmazása. 2023. december 17-től pedig minden 50 fő feletti szervezetnél kötelező lesz.

• Azért, mert a tanulmányok szerint a vállalkozások éves árbevételük mintegy 5 százalékát veszítik el évente különböző foglalkozás körében elkövetett csalások következtében, és a csalások mintegy 43 százaléka az úgynevezett forródróton bejelentett tippek által válik ismertté.
• Azért, mert nő a munkavállalók és a partnerek bizalma, és olyan munkavállalók kerülnek felvételre, akik elfogadják és támogatják az ilyen rendszerek használatát.

Hogyan kell bevezetni, alkalmazni?
A rendezvény előadói bevezetik a résztvevőket a visszaélés-bejelentési rendszer jogi hátterébe, gyakorlati tanácsokat nyújtanak egy rendszer kidolgozásában, a vonatkozó folyamatok, szabályzatok és tájékoztatók megfogalmazásában, a rendszer implementálásában, a bejelentések kivizsgálásában és szakszerű lezárásában!

Időpont: 2021. szeptember 28. 9:00
Helyszín: MagNet Közösségi Ház, Hamvas terem, 1062 Budapest, Andrássy út 98.
Jelentkezés és további információ:  https://www.hrportal.hu/kotelezo-vbr-konferencia-2021/

Tréning Kerekasztal Konferencia 2021.



Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a koronavírus-járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia.

Időpont: 2021. október 5. 9:00
Helyszín: Anantara New York Palace Budapest Hotel, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9.
Jelentkezés és további információ:  https://www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2021/

Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban

A HRPortal októberi munkajogi konferenciája az alábbi témákat járja körbe:

Távmunka és home office – a három eltérő munkajogászi álláspont ismertetése

A júliusi távmunka-rendelet a veszélyhelyzet alatt – mi a teendő? Mi változott a jogalkalmazás szempontjából – jogértelmezési kérdések.

Hibrid munkavégzés és járvány: Mi a teendő, ha a járvány megengedi, hogy a nyár után a munkavállalók nagyobb számban visszatérjenek az irodába? Milyen utóhatásai lehetnek a korábbi hónapoknak?

Hogyan finomhangoljuk a hibrid munkavégzési rendszerünket? Lehet-e felmondási ok az irodai vagy az otthoni munkavégzés megtagadása? Lehet-e a lokáció alapján átszervezni? Rendkívüli munkavégzés az irodán kívül. Esélyegyenlőségi kérdések.

Mire figyeljünk egy esetleges újabb súlyos hullám esetében? Milyen kérdéseket vethet fel a munkavállalók eltérő védettsége?

Milyen célból kezelhetjük a védettséggel kapcsolatos adatokat? – eltérő álláspontok.

A munkaidővel kapcsolatos rizikók: Heti és napi pihenőidő a tavalyi AB határozat fényében – hogy állunk?

A szabadság kiadása munkaidőkeretben – veszélyes tendenciák az uniós joggyakorlatban és a magyar jogértelmezésben.

Növekvő rizikók a munkaidős szabályozás kapcsán.

Mi várható a munkajogban – uniós jogi fejlemények, jogharmonizációs kötelezettségek – mire készüljünk?

Időpont: 2021. október 20. 9:00-13:00

Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98

Jelentkezés és további információk: https://www.hrportal.hu/munkajog-2021/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:40:00
Az ingatlan.com májusi adatai, valamint az aktuális hazai ingatlanpiaci trendek alapján a money.hu összegyűjtötte, hol lehet érdemes most nyaralót vásárolni, és hogyan finanszírozható akár hitelből is egy balatoni víkendház.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS