Az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörét járják körbe az előadók az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat következő állomásán.
Az élelmiszer-higiénia és -biztonság naprakész tudástára az élelmiszeripari szereplők számára elengedhetetlen. A vállalkozások mérete, valamint a vállalkozási folyamatok függvényében eltérően alkalmazzák az alapelveket, és eltérően próbálnak megfelelni a követelményeknek.
Ezeket felismerve, valamint a szakmai szempontokat és az élelmiszeripari előállítók igényeit figyelembe véve rendezi meg az Agrárkamara Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében az élelmiszer-higiénia és az élelmiszer-biztonság témakörével foglalkozó tanácskozását.
A rendezvény célja a hazai élelmiszer-előállítói kör tájékoztatása, ismereteinek bővítése, valamint a hatékonyságuk növelése, ezáltal versenyképességük erősítése.
A felmerülő témaköröket a vállalkozások méretétől függően a kamara két előadáskörben kívánja bemutatni a kis- és kisebb közepes, valamint a nagyobb közepes és nagyvállalatok részére. Az utóbbi csoportnak szánt esemény 2019. január 15-én Budapesten.
A konferencián alapvetően a higiénia és élelmiszer-biztonság fontosságán, a hatósági és vevői követelményeknek való megfelelésen és a digitalizáció szerepén lesz a hangsúly.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.