Félmilliárd forinttal támogatják a kollégiumok fejlesztését

2021. 08. 18., 16:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a budapesti egyetemek vezetésével és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával egyeztetve közel 5500 kollégiumi férőhelyet biztosít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus önkéntesei és zarándokai részére. A férőhelyek biztosítására az egyetemek közel 500 millió forintos támogatást kapnak, melyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatás fejlesztésére fordítanak.

Az elmúlt időszakban beérkezett növekvő regisztrációk igényei szerint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson résztvevők, önkéntesek, zarándokok elhelyezésének biztosításában a felsőoktatási intézmények is részt vesznek – olvasható az ITM honlapján.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szervezőbizottságának kérésére egyeztetett a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, és hét budapesti felsőoktatási intézmény vezetésével. Ennek eredményeként összesen 5500 kollégiumi férőhelyet biztosítanak az egyetemek a kongresszus idején.

Azon hallgatók, akik a kongresszus miatt csak később költözhetnek be a kollégiumokba, az intézmények elengedik a szeptemberi kollégiumi díjakat és biztosítják a hibrid oktatást is, így tanulmányaik során hátrány őket nem érheti. Akiknek valamilyen méltányolható okból a kongresszus idején is indokolt a kollégiumi elhelyezés, azok részére az intézmények biztosítják a férőhelyet.

A kollégiumok kiválasztása és a férőhelyek felajánlása az intézmények és a hallgatói önkormányzatok vezetőivel egyetértésben történt. A férőhelyek biztosítására az egyetemek közel 500 millió forintos támogatást kapnak, amelyet kollégiumi és hallgatói szolgáltatás fejlesztésére fordítanak. (ITM)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 17:38:56
4 millió eurós képzési projektet indított Magyarország piacvezető higiéniai papírgyártója, a Vajda-Papír több mint 500 munkavállalójának, köztük annak a 60 új foglalkoztatottnak, akik Európa legmodernebb higiéniai papírgyára, a dunaföldvári gyár tavalyi, 64,2 millió eurós fejlesztésének köszönhetően csatlakoztak a céghez.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS