Amatőr fotósok is jelentkezhetnek a Magyarország 365 fotópályázatra

2019. 09. 04., 19:15

Elindult a Magyarország 365 nevű fotópályázat, amelyre professzionális és amatőr fotográfusok is jelentkezhetnek itthon készült képekkel. A pályamunkákat a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig.

A fotópályázatra három kategóriában – táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki életképek témában – lehet nevezni – hangzott el az M1 csatorna szerdai műsorában.

„Egyszerű az alapgondolat, szeretjük ezt az országot, azt gondoljuk, hogy egy olyan országról van szó, amelyre büszkék lehetünk. Büszkék lehetünk a tájaira, az építészetére és ami talán ennél is fontosabb, a közösségeire” – fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár a műsorban, hozzátéve, hogy ezért is ebben a három kategóriában hirdették meg a pályázatot.

A pályázattal azt szeretnék üzenni, hogy az emberekre is büszkék, a fotópályázat jó lehetőség arra, hogy bemutassa a Magyarországon büszkeségre okot adó teljesítményeket.

Azt szeretnék, ha minél többen részt vennének a megmérettetésen, amelyre amatőr és profi fotósok jelentkezését egyaránt várjuk –közölte.

Kaiser Ottó fotográfus azt mondta: nagyon jó képeket várunk, azzal a megkötéssel, hogy durván nem szabad belenyúlni a fotóba.

A nemzetközi trendek szerint minden felvételt lehet annyiban manipulálni, hogy a tónusokat be lehet rajta állítani, a színvilágot is és egy kis tisztasági retust is meg lehet rajta ejteni, de durván, életszerűtlenül nem szabad belenyúlni a fotóba.

Mint mondta, manapság akár egy jó minőségű mobillal is lehet jó képet csinálni és elküldeni a pályázatra.

Beszélt arról is, hogy nagy lehetőséget lát a pályázatban, mert véleménye szerint Magyarországon sok olyan esemény van, amelyről igazából nincsenek értékelhető fotók, nincs meg az a kollekció, amit egyben kirakhatnánk a falra és azt mondhatnánk a jövő évben egy vándorkiállításon, hogy ez ma Magyarország” – fogalmazott.

A fotókat október közepéig lehet beküldeni, ezt követően a zsűri értékel, valamint közben közönségszavazásra is lehetőség nyílik. Várhatóan decemberben adják át a pályázat díjait. A zsűrizett képeket mind belföldön, mind külföldön szeretnék majd bemutatni.

A zsűri tagjai: Keleti Éva, Kerekes Emőke, Szarka Klára, Kaiser Ottó és Tassy Márk. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS