Amatőr fotósok is jelentkezhetnek a Magyarország 365 fotópályázatra

2019. 09. 04., 19:15

Elindult a Magyarország 365 nevű fotópályázat, amelyre professzionális és amatőr fotográfusok is jelentkezhetnek itthon készült képekkel. A pályamunkákat a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni október 18-ig.

A fotópályázatra három kategóriában – táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki életképek témában – lehet nevezni – hangzott el az M1 csatorna szerdai műsorában.

„Egyszerű az alapgondolat, szeretjük ezt az országot, azt gondoljuk, hogy egy olyan országról van szó, amelyre büszkék lehetünk. Büszkék lehetünk a tájaira, az építészetére és ami talán ennél is fontosabb, a közösségeire” – fogalmazott Dömötör Csaba államtitkár a műsorban, hozzátéve, hogy ezért is ebben a három kategóriában hirdették meg a pályázatot.

A pályázattal azt szeretnék üzenni, hogy az emberekre is büszkék, a fotópályázat jó lehetőség arra, hogy bemutassa a Magyarországon büszkeségre okot adó teljesítményeket.

Azt szeretnék, ha minél többen részt vennének a megmérettetésen, amelyre amatőr és profi fotósok jelentkezését egyaránt várjuk –közölte.

Kaiser Ottó fotográfus azt mondta: nagyon jó képeket várunk, azzal a megkötéssel, hogy durván nem szabad belenyúlni a fotóba.

A nemzetközi trendek szerint minden felvételt lehet annyiban manipulálni, hogy a tónusokat be lehet rajta állítani, a színvilágot is és egy kis tisztasági retust is meg lehet rajta ejteni, de durván, életszerűtlenül nem szabad belenyúlni a fotóba.

Mint mondta, manapság akár egy jó minőségű mobillal is lehet jó képet csinálni és elküldeni a pályázatra.

Beszélt arról is, hogy nagy lehetőséget lát a pályázatban, mert véleménye szerint Magyarországon sok olyan esemény van, amelyről igazából nincsenek értékelhető fotók, nincs meg az a kollekció, amit egyben kirakhatnánk a falra és azt mondhatnánk a jövő évben egy vándorkiállításon, hogy ez ma Magyarország” – fogalmazott.

A fotókat október közepéig lehet beküldeni, ezt követően a zsűri értékel, valamint közben közönségszavazásra is lehetőség nyílik. Várhatóan decemberben adják át a pályázat díjait. A zsűrizett képeket mind belföldön, mind külföldön szeretnék majd bemutatni.

A zsűri tagjai: Keleti Éva, Kerekes Emőke, Szarka Klára, Kaiser Ottó és Tassy Márk. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS