A Formula Student East a tervezéstől az üzleti környezetig mindenre felkészíti a résztvevőket

A Formula Student East a tervezéstől az üzleti környezetig mindenre felkészíti a résztvevőket
2022. 08. 10., 20:23

A régió legnagyobb nemzetközi konstrukciós mérnökversenye, a Formula Student East szinte mindenre felkészíti a résztvevőket, a tervezéstől a kivitelezésen keresztül a jármű irányításáig, teszteléséig, és az egész üzleti környezetet létrehozásáig – mondta a technológiai és ipari miniszter a verseny szerdai sajtónapján közzétett videóüzenetében.

Palkovics László a Hungaroringen hatodik alkalommal, augusztus 8-12. között megrendezett Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós verseny fővédnökeként arról beszélt, hogy az autómobilitás jövőjével kapcsolatban hasonló döntések előtt áll a világ, mint 100 évvel ezelőtt, amikor az volt a kérdés, hogy az elektromos vagy a belsőégésű motoroké legyen a jövő, és a belsőégésű motorok győztek.

Elmondta: az elektromos hajtás az elmúlt évtizedekben erőteljesen teret nyert, amit jórészt a környezeti terhelés csökkentésének igénye indolkol. Vannak ugyanakkor olyan technológiák, amelyeket nem szabad elfelejteni – ilyen a belsőégésű motor is –, amelynek fejlesztésében és gyártásában különleges képességei vannak Európának.

Palkovics László emlékeztetett: egy héttel ezelőtt az EU környezetvédelmi tanácsa úgy döntött, még ad esélyt a belsőégésű motoroknak, amennyiben a következő időszakban sikerül karbonsemleges, szintetikus vagy bioüzemanyagokat fejleszteni. A Formula Student East verseny számára ez pozitív fordulat, megnőtt általa a verseny jelentősége. A magyar kormány ugyanis elkötelezett a hasonló fejlesztésekkel szemben, ezért a továbbiakban is támogatni fogja a versenyt.

A Formula Student East versenyen az idén 22 ország 84 csapata, köztük 5 magyar alakulat vesz részt saját fejlesztésű járműveikkel, belsőégésű, elektromos és önvezető kategóriában. (TIM)

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.