Húsz perc alatt otthonról nyithat fizetési számlát

2019. 06. 24., 16:30

A meglévő és leendő ügyfelek egyaránt teljesen online, akár 20 perc alatt nyithatnak lakossági fizetési számlát a Budapest Banknál. A számlaigényléshez automatikusan megnyílik a Budapest Internetbank szolgáltatás is.

A Budapest Bank elindította online számlanyitási szolgáltatását, amely a Budapest Bank honlapján keresztül kezdeményezhető. Az ügyfél azonosítást a bank ügyfélszolgálati munkatársa végzi video chaten keresztül hétfőtől szombatig 8:00 – 20:00 óra között, így nincs szükség bankfiók felkeresésére, a folyamat pedig ideális esetben körülbelül 20 percet vesz igénybe. 

A számlanyitás mellé automatikusan jár a Budapest Internetbank szolgáltatás, így a megkötött szerződéseket ezen a felületen bármikor, elektronikus formában elérhetik. Az internetbankhoz használt azonosítói segítségével az ügyfelek a Budapest Bank Mobil Appot is használhatják.

Kiemelt célunk, hogy digitális szolgáltatásainkkal az élvonalban legyünk, és ezek fejlesztése során elsődleges szempontunk a lehető legjobb ügyfélélmény biztosítása. Az új szolgáltatásunk lehetővé teszi ügyfeleink számára, hogy bárhonnan kényelmesen, gyorsan és egyszerűen nyithassák meg új bankszámlájukat. Internetbankunknak és mobilalkalmazásunknak köszönhetően pedig a világ bármely részéről rugalmasan kezelhetik napi pénzügyeiket a számlabirtokosok”mondta Tóth Viktor, a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettese.

A digitalizáció jelenleg is kiemelt szerepet tölt be a Budapest Bank stratégiájában, hiszen az ügyfelek egyre inkább igénylik az új, innovatív megoldásokat, hiszen ezek a legtöbb esetben egyszerűsítik, gyorsítják és kényelmesebbé teszik az ügyintézést. Folyamatosan fejlesztik például a bank mobilalkalmazását, amelybe tavaly beépítették a mobilfizetést, valamint a fehér és sárga csekkek QR-kódos befizetésének lehetőségét is.

Hogyan nyithatunk számlát online?

Az online számlanyitás feltételei közé tartozik, hogy a leendő ügyfélnek még ne legyen lakossági bankszámlája a Budapest Banknál, betöltse a 18. életévét, a saját nevében és érdekében járjon el, valamint magyar adóilletőséggel rendelkezzen.

A folyamat indítása előtt érdemes meggyőződni arról, hogy a használni kívánt számítógép, laptop, okostelefon vagy tablet megfelel-e a technikai feltételeknek, amelynek részletei a honlapon elérhetők. Szükség van még a személyi igazolványra vagy kártyaformátumú vezetői engedélyre, valamint a lakcímkártyára is. Az igénylési folyamatnak az alábbi 5 fő lépése van:

1) Termékválasztás

Az oldalon található egy kalkulátor, amely a megadott információk alapján segítséget nyújt a megfelelő számlacsomag kiválasztásában. Az online számlanyitás első lépése, hogy a választott termékeket ( számlacsomag, kártya típusa, SMS értesítési szolgáltatás) megjelölje. 

2) Adatok és nyilatkozatok megadása

Új ügyfélként következő lépésként meg kell adnia az adatait – mindössze ötöt –, azonban ha már rendelkezik Budapest Internetbank hozzáféréssel, akkor a bejelentkezést követően a rendszer automatikusan kitölti az űrlapot.

3) Videochat indítása

A videochat indításához szükséges technikai feltételek meglétét a rendszer automatikusan ellenőrzi.

4) Azonosítás és szerződéskötés 

Az azonosítás és szerződéskötés kényelmesen és gyorsan, videochat-en keresztül történik.

5) Visszaigazolás

Amennyiben a fizetési számla megnyitása sikeres volt, az ügyfél e-mailben kap visszaigazolást erről, a szerződést és egyéb dokumentumokat pedig a Budapest Internetbank fiókjából töltheti le.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-17 21:10:06
A globális kihívásokra, az ezeket övező változásokra és szabályozásokra reagálva az év elején alakult meg a VOSZ BPVRSZ Fenntarthatósági Vállalkozói Közösség, amely a hamarosan kötelező jelleggel életbe lépő ESG előírások és környezetvédelmi szabályozások kezelésében is segítséget nyújthat, és adhat kézzelfogható megoldást a piaci szereplőknek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS