Uniós támogatással modernizált a Mohácsi Vasöntöde Kft.

2024. 03. 15., 11:40

Modernizálta és bővítette telephelyét a Mohácsi Vasöntöde Kft. mintegy 400 millió forintos beruházással, az összeg csaknem fele európai uniós támogatás volt.

A térségben működő, villányi székhelyű Steel-Metál Kft. többségi tulajdonában álló cég közleménye szerint az uniós forrásból működő Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Plusz 187 millió forintos támogatásával megvalósult fejlesztés során eszközöket szereztek be, a társaság telephelyét korszerűsítették, bővítették, illetve növelték az energiahatékonyságot.

A beruházás révén gyorsult, biztosabbá és olcsóbbá vált a cég fő tevékenysége, a vasöntvény-alkatrész gyártás, valamint termékskáláját is bővítheti a társaság a korszerű, teljesen automata homokkeverő berendezés és kiegészítő eszközei megvásárlásával.

A telephelyen kicserélték a gyártócsarnok nyílászáróit, szendvicspanel szigetelést és világításkorszerűsítést végeztek, brikett-, pellet- és faelgázosító kazánt telepítettek, valamint napelemes rendszert is üzembe helyeztek.

Hauptmann Ibolya, a 75 főt foglalkoztató társaság ügyvezető igazgatója elmondta: vízhálózati szerelvények gyártása mellett cégük főként a gépipar és a mezőgazdasági gépgyártók számára állít elő öntvényeket lemezgrafitos- és gömbgrafitos minőségben. Fő megrendelőik az országos és regionális vízművek mellett hazai és külföldi gépgyártó cégek.

Az most beszerzett új homokkeverő berendezés által elért homok minőség lehetővé teszi, hogy a jelenleginél jóval bonyolultabb, összetettebb geometriájú és méretű öntvények gyártását végezzék el. Mindehhez egy következő beruházás keretében vásárolnának új, automata öntvényformázó sort – mondta el Hauptmann Ibolya.

Az ügyvezető a korábbi évek eredményéről elmondta: 2022-ben az 1,832 milliárd forintos – túlnyomórészt belföldi értékesítésből származó – árbevétel mellett 191 millió forint nyereséget értek el. Egy évvel korábban 1,531 milliárdos bevételt és 46 millió forint profitot szereztek. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS