Uniós pályázati támogatással bővítette gyártókapacitását a szekszárdi Metmark Kft.

Uniós pályázati támogatással bővítette gyártókapacitását a szekszárdi Metmark Kft.
2024. 03. 07., 18:10

Csaknem 300 millió forintos beruházással bővítette gyártókapacitását a fémáru-kereskedelemmel és -gyártással foglalkozó, szekszárdi Metmark Kft.

A tavaly év végén zárult fejlesztéshez a Gazdasági és Innovációs Operatív Program Plusz 206 millió forintos támogatását használták fel. A projekt részeként bővítették és korszerűsítették a cég szekszárdi raktárát. Az új, 508 négyzetméteresre növelt ingatlanba költözött a vállalat központi irodája is. Az épületet 35 kilowatt teljesítményű hőszivattyús fűtéssel, valamint  25 kilowattos napelemrendszerrel szerelték fel. A fejlesztési forrásból többek között hidraulika élhajlítót, lézer- és plazmavágót, hidraulikus táblalemezollót, kosaras emelőt, targoncát szereztek be. A berendezésekkel komplex gyártási folyamatot tudnak végezni, és a kft. portfóliója kiegészíthető saját fejlesztésű termékekkel.

Kerekes Csaba ügyvezető igazgató elmondta: a projekttel elsősorban a cég versenyképességét szeretnék növelni, becslése szerint a fejlesztés az árbevétel tíz százalékos növekedését eredményezheti.

A 2002-ben alapított, többek között expandált és perforált lemezeket forgalmazó kft. referenciái között több stadion és bevásárlóközpont burkolata szerepel. A 29 dolgozót foglalkoztató cég 2022-ben 1,41 milliárd forint nettó árbevétel mellett 61 millió forint adózott eredményt ért el, az ügyvezető tájékoztatása szerint a 2023-as árbevétel hasonló nagyságú eredmény mellett 1,3 és 1,4 milliárd forint között várható. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS