Még pályázhatnak az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra

2022. 11. 08., 16:23

November végéig lehet pályázni az Év Széchenyi Vállalkozási Díjra. Innováció, felelős üzleti vállalkozás, termelékenység, mobilitás, legsikeresebb fiatal vállalkozó, vidékfejlesztés kategóriákban lehet pályázni, de több kategóriában hirdetnek fődíjat és különdíjat is.

A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2015-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. A díj olyan hazai gazdasági szereplőket szólít meg, amelyek teljesen vagy többségi magyar tulajdonban vannak. A korábbi években díjat nyert többek közt a Béres Zrt., a Market Zrt., a Márka Üdítőgyártó Kft., a Barta Autó Kft., de több olyan innovatív kis- és középvállalkozás is elismerő okvelében részesült, mint a Munch Europe Kft. vagy a Cápák közt című tévéműsorból azóta ismertté vált Chilyard Kft.

Éves árbevétel alapján több kategóriában lehet indulni. Pályázhatnak az igazán nagy, 500 millió forint feletti árbevétellel rendelkező cégek, a közepes, 50-500 millió forint közötti eredeménnyel rendelkező vállalkozások, de lehetőség van az 50 millió forint árbevétel alatti cégeknek is a megmérettetésre, sőt, akár egyéni vállalkozások is nevezhetnek a legsikeresebb fiatal vállalkozó kategóriában.

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022 Díj fővédnöke továbbra is Nagy István agrárminiszter, folytatva a 2021-ben, az Agrárminisztérium és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködést.

Az Alapítvány munkájának célja kettős: hagyományőrzés és egy új reformkor sikereinek előmozdítása. Fontos számunkra, hogy ápoljuk azt az értékekben gazdag, és hatásában jelentős szellemi örökséget, amelyet az előttünk járó Széchenyiek ránk hagytak. Olyan értékeket képviselünk, amelyek például a 200 évvel ezelőtt megjelent Hitel című könyvben jelentek meg, de most, 2022-ben is ugyanúgy érvényesek. „...sokan csak mindég más kárán akarnak gyarapodni, vagy ott, ahol lehetetlen, s nem oly módokhoz nyúlni, melyek által mind a két rész nyertes lehetne – mondta Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke.

A díjakat december 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban adják át.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS