Még pályázhatnak az Év Széchenyi Vállalkozása Díjra

2022. 11. 08., 16:23

November végéig lehet pályázni az Év Széchenyi Vállalkozási Díjra. Innováció, felelős üzleti vállalkozás, termelékenység, mobilitás, legsikeresebb fiatal vállalkozó, vidékfejlesztés kategóriákban lehet pályázni, de több kategóriában hirdetnek fődíjat és különdíjat is.

A rangos elismerést a Gróf Széchenyi Család Alapítvány 2015-ben alapította azzal a céllal, hogy elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek valamely területen kimagasló teljesítményt nyújtanak. A díj olyan hazai gazdasági szereplőket szólít meg, amelyek teljesen vagy többségi magyar tulajdonban vannak. A korábbi években díjat nyert többek közt a Béres Zrt., a Market Zrt., a Márka Üdítőgyártó Kft., a Barta Autó Kft., de több olyan innovatív kis- és középvállalkozás is elismerő okvelében részesült, mint a Munch Europe Kft. vagy a Cápák közt című tévéműsorból azóta ismertté vált Chilyard Kft.

Éves árbevétel alapján több kategóriában lehet indulni. Pályázhatnak az igazán nagy, 500 millió forint feletti árbevétellel rendelkező cégek, a közepes, 50-500 millió forint közötti eredeménnyel rendelkező vállalkozások, de lehetőség van az 50 millió forint árbevétel alatti cégeknek is a megmérettetésre, sőt, akár egyéni vállalkozások is nevezhetnek a legsikeresebb fiatal vállalkozó kategóriában.

Az Év Széchenyi Vállalkozása 2022 Díj fővédnöke továbbra is Nagy István agrárminiszter, folytatva a 2021-ben, az Agrárminisztérium és az Alapítvány között létrejött stratégiai együttműködést.

Az Alapítvány munkájának célja kettős: hagyományőrzés és egy új reformkor sikereinek előmozdítása. Fontos számunkra, hogy ápoljuk azt az értékekben gazdag, és hatásában jelentős szellemi örökséget, amelyet az előttünk járó Széchenyiek ránk hagytak. Olyan értékeket képviselünk, amelyek például a 200 évvel ezelőtt megjelent Hitel című könyvben jelentek meg, de most, 2022-ben is ugyanúgy érvényesek. „...sokan csak mindég más kárán akarnak gyarapodni, vagy ott, ahol lehetetlen, s nem oly módokhoz nyúlni, melyek által mind a két rész nyertes lehetne – mondta Széchenyi Tímea, az alapítvány elnöke.

A díjakat december 20-án a Magyar Nemzeti Múzeumban adják át.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 15:41:00
Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.