Közel 270 millió forintos uniós támogatásból fejlesztett a mezőberényi Nett Front Kft.

2023. 08. 17., 11:22

Csaknem 400 millió forintból fejlesztette tevékenységét a bútorajtók gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Nett Front Kft.

A fejlesztés teljes költsége 383,8 millió forint volt, ebből 268,68 millió forintot feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás fedezett, amelyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban nyert a cég gyártáskapacitásának bővítésére.

A társaság közleménye szerint a megvalósult projekt biztosítja a cég piacképességét, versenyképességét és költséghatékony működését. A projektben a vállalat új gyártócsarnokot épített, üzembe helyezett egy biokazánt, valamint új eszközöket is vásárolt: egy modern, automatizált felületkezelési alkalmazásban bevethető robotcsiszolót és egy automata élzárógépet, amely egy gépkezelő irányításával önállóan képes dolgozni, valamint vonalkód leolvasó rendszerrel is rendelkezik.

A mintegy 100 dolgozóval működő mezőberényi cég 2003-ban alakult, jelenleg az ország egyik piacvezető vállalkozása a bútorfrontok gyártásában és értékesítésében. Kezdetben csak 3D-s fóliás ajtók gyártásával és értékesítésével foglalkoztak, majd antikolt és a festett ajtófrontokkal bővült a termékpalettájuk, amiket már Magyarországon kívül Romániában, Szlovákiában, Horvátországban, Szerbiában, Ausztriában, Németországban, Angliában is értékesítenek. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS