Ez az innováció segítheti a vállalkozásokat a válság leküzdésében

2020. 08. 10., 08:30

Az innovációra való nyitottság alapjaiban határozta meg azt, hogy egy cég ki tud-e lábalni a válságból. A túlélésben nagy szerepe volt a technológiai újításoknak, az üzleti modell újragondolásának, valamint a menedzsment innovációnak. A K&H Bank ezért a K&H családi vállalatok kiválósági díjjal a vírusjárvány következtében alkalmazott újító megoldásokat is elismeri, a pályázatokat 2020. augusztus 31-ig lehet benyújtani.

A jelenlegi járványhelyzet alapjaiban alakítja át a gazdaságot és a vállalkozások működését. Nem egy rövid válságkezelésre, hanem egy alapvetően új látásmódra van szükség, amiben a változásokra, az egyedi megoldásokra nyitott vezetői hozzáállás kapja a főszerepet.

A krízishelyzet ugyanis megmutatta, hogy a fennmaradáshoz elengedhetetlen innovációs lehetőségek alkalmazásánál nem feltétlenül az újonnan kifejlesztett technológiák bizonyutak hatékonynak, hanem sokkal inkább számított a nyitottság, az adaptációs készség a már meglévő innovációkra. Felismerve ennek a jelentőségét, a K&H családi vállalatok kiválósági díjra a cégek tavaly pályázhattak először innováció témában, idén pedig azokat a megoldásokat díjazzák, amelyek egyben a járvány leküzdésére is választ adtak.

„A családi vállalatok rendkívül újítók, ha a saját szakmájukhoz kötődő fejlesztésekről, például gyártásbővítésről, értéklánc korszerűsítéséről van szó, azonban menedzsment innovációban – amely nem az alaptevékenységhez köthető területeket fedi le – gyengébb lábakon állnak. Ezek a nem termeléshez kapcsolódó fejlesztések azért meghatározóak, mert egy kedvező gazdasági környezetben a hatékonyabb cégvezetést támogatják, válsághelyzetben viszont a fennmaradást jelenthetik, hiszen a megfelelő döntések gyors meghozatalában játszanak szerepet. Egy jó vállalatirányítási és kontrolling rendszer lehetővé teszi, hogy a vezetők a döntéskor ne csak az érzéseikre hagyatkozzanak, hanem pontosan lássák cégük naprakész működési számait. Másik fontos lépés a céges folyamatok digitalizálása, a kommunikációs rendszerek használata és a távoli szerverelérés ugyanis a távmunka során is segíti a hatékony közös munkát” – hangsúlyozta Ékes Ákos, a K&H családi vállalatok központ vezetője.

„Azt látjuk, hogy a válság leküzdéséhez kétfajta innováció volt a legfontosabb. Egyrészt a technológiai újítások, hiszen azok a digitális megoldások – például digitális kommunikációs rendszerek vagy robotok alkalmazása –, amelyek normál körülmények között a hatékonyságot fokozzák, most alapfeltételei lettek a napi szintű működésnek. Másrészt az üzleti modell újragondolására is szükség volt. Azok a vállalkozások állhatnak tehát gyorsabban talpra és kezelhetnek könnyebben egy hasonló helyzetet, amelyek saját működésük fejlesztésébe invesztálnak, illetve képesek alkalmazni a technológia adta lehetőségeket. Ezeket a működő megoldásokat keressük most a K&H családi vállalatok kiválósági díj keretében, hogy az előremutató példákból más cégek is inspirációt nyerjenek” – tette hozzá Ékes Ákos.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS