1,5 milliárd forintot mozgósít a kormány „kkv-mentorálásra”

2024. 05. 06., 13:10

Várhatóan május közepén jelenik meg a „Személyes vállalkozói mentorálás biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások számára” című (GINOP Plusz-1.1.3-24) felhívás.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz új, 1,5 milliárd forint keretösszegű felhívásának célja speciális vállalkozói csoportok – fiatalok, nők, társadalmi és a generációváltás előtt álló vállalkozások – előrelépésének és fejlődésének támogatása szakmai tudásbővítés és készségfejlesztés révén”.

A forrást – amelyből 1,2 milliárd forint a kevésbé fejlett, 300 millió forint pedig a fejlett régióban használható fel – az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Támogatási kérelmet a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány nyújthat be. A támogatott tevékenység a felhívás tervezete szerint „kkv-k részére továbbadott támogatás”:
– a mentorált kkv-k részvétele a mentorálási alkalmakon, illetve
– egyéni és csoportos tanácsadás nyújtása a célcsoportot képező kkv-k számára.

„A vállalkozói mentorálás olyan komplex szemléletmódot és átfogó tudásfejlesztést eredményez a mentorált vállalkozásoknál, amely a tudásbővítéshez rendelkezésre álló erőforrások – beleértve a pénzügyi forrásokat is – optimális felhasználásához járul hozzá. A folyamat emellett személyre szabottan, egy hosszabb tanítási folyamaton keresztül segíti a vállalkozói szegmens kihívásainak megoldását, így a mentoráltak számára lehetőség adódik az egymás közötti tapasztalatcserére és a jó gyakorlatok megosztására is. A felhívás külön figyelmet fordít arra, hogy a hátrányos helyzetű térségek vállalkozói számára is hozzáférhető szolgáltatást biztosítson, és felkészítse a vállalkozásokat a fejlesztési és átszervezési folyamatok gördülékeny megvalósításához” – olvashatjuk az itt elérhető felhívástervezetben.

A tervezet társadalmi egyeztetése már lezárult (nem volt hozzászólás).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 18., 15:05
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a napokban megújította együttműködési szerződését, amelynek célja az erőforrások egyesítése a magyar kis- és középvállalkozások hatékonyabb érdekvédelme, különös tekintettel a stratégiai tervezés és fejlesztések támogatása terén.
2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-18 14:23:43
Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Több mint 40 éve a család valamennyi szőlőültetvényét fenntartható módon, műtrágyáktól és gyomirtó szerektől mentesen kezeli, 2015 óta pedig kizárólag biogazdálkodást folytat.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS