Valóban lejárt a nyitott irodák aranykora?

2019. 08. 15., 13:15

A kétezres évek elején kifejezetten vonzónak tűntek a nyitott irodák, mert nagyobb kreativitást, közösségépítő hatást ígértek. Az open office kora több elemzés szerint lejárt, de legalábbis finomításra szorul. Vajon milyen iroda után vágyakozunk most? Erre kereste a választ a Dreamjo.bs a felmérésében.

Balogh Péter, az NNG társalapítója és egykori vezérigazgatója, jelenleg startupokat segítő angyalbefektető, mentor arról értekezett két éve a Forbes.hu-n, hogy „nyitott irodába akkor ültesd a csapatodat, ha nem várod el tőlük a gondolkodást”.

Mivel a kérdés Balogh Pétert továbbra is foglalkoztatja, saját cégével és a Dreamjo.bs-zal közösen készítettek egy felmérést.

Milyen irodában dolgozna a legszívesebben? – tették fel a kérdést.

  • A megkérdezettek 13 százaléka voksolt a nyitott térre,
  • 13 százalék a hasonló elven alapuló közösségi irodára szavazott,
  • a legtöbben (36 százalék) zárt térben, legfeljebb 3 személy társaságában dolgoznának szívesen,
  • 19 százalék félmegoldással is kibékülne, elkerített dolgozói állomásokban is meglenne a nyitott irodán belül,
  • a saját irodát 21 százalék választaná szívesen. (Ez összesen 102 százalék, nyilván kerekítésekből adódóan.)

Az eredmény azokat erősíti, akik azt vallják, hogy a nyitott iroda adta túl sok inger nem feltétlenül serkenti, épp ellenkezőleg, sokszor akadályozza a hatékony munkavégzést. A dolgozók többségének valószínűleg szüksége van a nyugodt, csendes munkakörnyezetre az elmélyülést igénylő feladatok elvégzéséhez.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 10., 11:53
Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására is megnyílt a lehetőség. A hiteleket a köztartozásmentes, legalább egy teljes lezárt éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások igényelhetik – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.
2022-08-13 17:13:00
Borúsabban látják a nyugdíjaskori helyzetüket a magyarok – derül ki a K&H negyedévente rendszeresen megjelenő biztos jövő reprezentatív felméréséből, amely az idei második negyedévben többek között azt vizsgálta, hogy milyen nyugdíjkorhatárra számítanak a jövő nyugdíjasai.
2022-08-13 09:45:00
Egy müncheni söröző vendégei napraforgóolajjal is fizethetnek a „folyékony kenyérért”, így nem kerül veszélybe a betevő rántott szelet sem.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS