Száz emberből maximum öt lesz hosszú távú dolgozó

2021. 02. 26., 11:30

Sokan meg sem jelennek az előre megbeszélt állásinterjún, vagy az utolsó pillanatban gondolják meg magukat és mondják le a munkát. A HR-szakértő szerint 100 interjúalanyból csupán maximum 5 az, aki úgy áll be dolgozni, hogy hosszabb távon ott is marad a munkahelyén.

A munkaadók abban bíztak, hogy a Covid-járvány miatti elengedések javítanak majd a 3-4 éve egyre romló tendencián, ugyanis egyre többen veszik félvállról az új munka lehetőségével kapcsolatos kötelezettségüket. De tévedniük kellett, a járvány nem javított, egyes esetekben még rontott is a helyzeten. A szakértőknek egyelőre még azt sem sikerült kideríteniük, hogy mi váltja ki a sokszor felelőtlen magaviseletet a munkavállalókból.

„Elsősorban a fizikai munkakörök esetén figyelhető meg ez a problémakör. Nem igazán látják, vagy nem akarják látni, hogy mennyi munka, idő és pénz van abban a kiválasztási folyamatban, aminek ő a részese. Van hirdetési költség, vannak munkatársak, akik kezelik a jelentkezéseket, rendszerek, amik biztosítják a GDPR követelményrendszerének való megfelelést, anyagköltség (munkaruha, védőeszközök), orvosi alkalmassági vizsgálat díja, utazási bérlet megvásárlása előre és még sorolhatnánk. Ezek összességében félmilliós költséget is jelenthetnek egyetlen munkavállaló esetén, aki végül nem lép be” – magyarázta Szilágyi-Bécsi Tímea, az INT-Solution Üzleti Tanácsadó Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A szakember szerint a felelősségvállalás alacsony szintje figyelhető meg, ugyanis vannak olyan esetek, hogy a munkaszerződés aláírása ellenére a munkavállaló nem jelenik meg már rögtön az első napján. A munkaerő-közvetítő cégek és a vállalatok HR-osztályai sem nézik jó szemmel az ilyen magatartást.

„Nagyon kellemetlen, amikor a beígért létszám nem áll rendelkezésre. Legyen szó a belső HR-ről a termelés felé, vagy egy külső szolgáltatóról a partner felé. Ilyenkor megdőlnek a termelési tervek, váratlanul kiírják a túlórát a jelenlévőknek, ami szintén nem jól veszi ki magát, hiszen a családi tervekbe szól bele. Amikor valaki eltűnik az ígérete ellenére, akkor ez nemcsak róla szól, hanem következményekkel jár egy termelési feladatra, mások családi életére is” – számolt be tapasztalatairól Szilágyi-Bécsi Tímea, hozzátéve, hogy ez bosszúságot okoz, emellett létszámokkal, erőforrásokkal és költségekkel kell számolni, s kalkulálni kell a statisztika mutatta számokkal. Ezzel a problémával számolva akár ötször annyi jelöltet kell toborozni, mint amire valójában szükség van, hogy rendelkezésre álljon a megfelelő létszám.

A szakember azt látná megoldásnak, ha mindenki felelősséggel pályázna egy meghirdetett munkára. „Fontos lenne, hogy amikor valaki beadja a jelentkezését valahova, akkor végiggondolja, hogy valóban akarja-e ezt az állást. Ha pedig igent mondott, akkor tartsa a szavát, még akkor is, ha közben valami más bejött a képbe. A magasabb szintű felelősségvállalás lenne a megoldás.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS