Nagy előny, hogy több évre is lehet munkaerőt kölcsönözni

2018. 11. 14., 14:30

Nagy feladat a külföldi munkaerő felkutatása, toborzása, ami gyors megoldás a cégeknek, ha a munkaerőigényt nem tudják vagy akarják saját munkavállalókkal kitölteni.

Az építőiparban azért van szükség új, külföldi munkavállalókra, hogy a kivitelezések folyamatossága, a szoros határidők betartása teljesíthető legyen. A külföldi munkaerő igénybevétele javíthatja egy adott cég versenyképességét – olvasható a Man at Work blogbejegyzésében.

A munkaerő-kölcsönzés egyik nagy előnye, hogy annak időtartama nincs korlátozva, akár évekig is tarthat, ráadásul csökken a munkáltatókra háruló adminisztrációs teher.

Amunkáltató a kölcsönzött munkavállalókkal szemben is gyakorolhat bizonyos munkáltatói jogokat,  például az utasítás jogát. A gyakorlatban a hétköznapi munkavégzés, a vezető-beosztott viszony nem változik, a kölcsönzött munkavállaló ugyanolyan munkarendben dolgozik, mint bárki más.

Egyre több pályázati konstrukció előnyben részesíti a kis- és középvállalkozásokatMunkaerő-kölcsönzés igénybevételével nem bővül a munkáltatói személyi állomány, ezáltal a pályázó megfelel a kkv kategóriának, s közben a szükséges feladatokat nagy létszámmal tudja végrehajtani.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS