Munkahelyeink.hu: a felhasználók 58 százaléka elégedett a rugalmas munkavégzéssel kapcsolatos lehetőségeivel

2023. 08. 17., 13:22

Az elmúlt években Magyarországon is egyre több vállalkozás kezdte el felismerni, hogy a munkavállalói elégedettséghez milyen jelentős mértékben járul hozzá a munka és a magánélet közötti egyensúly feltételeinek megteremtése. A több mint kétszázezer regisztrált munkavállalóval rendelkező Munkahelyeink.hu a felhasználói értékelések alapján készített elemzést a magyar foglalkoztatottak vonatkozó attitűdjeiről.

A korábban hatályos jogi keret korszerűsítése érdekében az EU tagállamoknak 2022. augusztus 2-áig kellett elfogadniuk és kihirdetniük azokat a törvényeket és közigazgatási rendelkezéseket, amelyek a magánélet és a karrier közötti megfelelő egyensúly kialakítását szolgálják. A vonatkozó direktíva szerint a nemzeti jogszabályok és szakpolitikák feladata az apasági szabadság, a szülői szabadság, a gondozói szabadság és a rugalmas munkafeltételek uniós szintű megteremtése.

„A tagállamoknak három évük volt arra, hogy elfogadják és megteremtsék azt a jogszabályi környezetet, amely az egyenlő munkahelyi bánásmódra vonatkozó ajánlásokat átülteti a gyakorlatba, és lehetővé teszi a szülők számára a munka és a gondozási feladatok hatékonyabb összeegyeztetését. Mivel a Munkahelyeink.hu küldetése egy átláthatóbb és hatékonyabb munkaerőpiac megteremtése, egy évvel a határidő letelte után megvizsgáltuk, hogy az adatbázisunkban szereplő munkavállalók mennyire elégedettek a területen tapasztalt lehetőségeikkel” -- mondta Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu vezérigazgatója.

A platformon 2022. augusztusa és 2023. júliusa közötti időszakban született több mint 10 ezer szöveges értékelés szemantikai elemzése szerint a felhasználók 58 százaléka elégedett a munka-magánélet egyensúlyával, illetve a távoli/hibrid/rugalmas munkavégzéssel kapcsolatos lehetőségeivel, de a felhasználók 61,5 százaléka optimálisabb lehetőségekre vágyik ezen a területen. Az elemzés szerint ugyanakkor nem minden munkavállaló keres feltétlenül olyan pozícióit, amely biztosítja a távmunka lehetőségét: az adatok alapján 32 százalék pozitívumnak, míg 21 százalék kifejezetten negatív szempontnak tekinti a home office-szal kapcsolatos rugalmasságot.

A vizsgálat arra is rámutat, hogy a munkavállalók 55 százaléka számára a munkáltató rugalmasság iránti általános nyitottsága fontosabb szempont, mint önmagában a távoli munkavégzés lehetősége. Az oldal felhasználói a szöveges értékelések mellett különböző szempontok szerint pontszámokkal, illetve csillagokkal is minősíthetik a munkaadókat. Ebben a rendszerben a felhasználók 43,6 százaléka adott maximális 5 csillagos, 11,7 százalék pedig 1 csillagos értékelést munkáltatójának a munka és a magánélet egyensúlyának területén.

„Elemzésünk eredményei azt mutatják, hogy a munka és a magánélet harmonizálása érdekében megalkotott jogszabályi környezet által biztosított előnyök nagyon fontosak a magyar munkavállalók számára, de még mindig azok vannak többségben, akik úgy érzik, hogy ezen a területen további előrelépésre lenne szükség a vállalatok oldaláról. A munkáltatók számára is számos előnnyel jár a családi kötelezettségeket tiszteletben tartó munkahely kialakítása, mivel számos kutatás igazolta, hogy azok az alkalmazottak teljesítenek jobban a munkahelyükön, akiket nem pénzzel vagy béren kívüli juttatásokkal (uszodabérlet, üdülési csekk stb.) ösztönöznek, hanem akik rugalmas időbeosztásban dolgozhatnak” – tette hozzá Costin Tudor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS