Mennyire stresszmentesek a kollégák az Ön csapatában?

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 07., 11:00

Hogyan építsünk rugalmas, lendületes, kiemelkedő teljesítményre képes csapatot? Ez volt a fő kérdés hétfőn a HR Partner Consulting budapesti rendezvényén.

Május 6-án immár 11. alkalommal rendezte meg a „Sikersztorik reggelire” találkozóját a HR Partner Consulting – ha lehet úgy fogalmazni: hagyományosan esős időben. Ladics Viktória, a cég ügyvezetője rögtön meg is szavaztatta a vendégeket, hogy kit mennyire stresszel a rossz idő? (Mert, valljuk meg, hétfőn reggel 9-re rendezvényre érkezni a zuhogó eső miatt kétszeresen is bedugult fővárosban, nem annyira vidám történet.)

Úgy tűnik, a társaság zöme sokkal inkább stressztűrő, mint ideges emberekből állt, akik persze kellő izgalommal várták a kerekasztal-beszélgetést. A téma: „Változol vagy lemaradsz? Reziliencia-fejlesztés és mindfulness.” (Ha javasolhatom: jöjjön valaki és ültesse át magyarra az amúgy is nehézkesen kimondható kifejezéseket…)

Szakmai bugyrok legmélyén nem kutakodva szerintem a lényeg: az a nagy kérdés, hogy mennyire vagyunk rugalmasak, hogyan tűrjük a stresszt, mennyi idő alatt vagyunk képesek újra normál állapotba jutni, és ha lehet, a korábbinál még jobban teljesíteni. Ráadásul úgy, hogy mindezt nagyon tudatosan tesszük, és úgy, hogy közben kimondottan jól érezzük magunkat.

A mai elég zűrös magyar munkaerőpiacon a vállalatok javának azt kell(ene) észrevennie, hogy a dolgozók megtartása egyáltalán nem csak pénzkérdés. Hanem az is, hogy egy cég mennyit foglalkozik a munkatársával, mennyire tartja őt fontosnak, és mit tesz azért, hogy a kolléga ezt el is higgye.

A nagyvállalatok egy része elindult ezen az úton, de a legtöbb embert foglalkoztató mikro- és kisvállalkozásoknál nem egyszerű a helyzet. A kkv-szektor alsó lépcsőfokain egyértelműen a vezetőn múlik, hogy a beosztottak mennyire stresszmentesen dolgoznak. Igaz, a nagy vállalkozásoknál is meghatározó a főnöki minta, a példamutatás, ezért egyre több helyen tartanak nekik továbbképzéseket, tréningeket. A hangsúly a folyamatosságon van, mert mondjuk, egy kétnapos „fejtágítás” kizárólag a kezdet lehet.

Az utóbbi öt-tíz évben hihetetlen mennyiségű információ zúdul ránk, olyan mértékben, mintha 24 óra alatt 60 filmet kellene megnéznünk, megértenünk és befogadnunk. Bár agyunk felnőttkorban is napról napra képes fejlődni, reagálni, ha nem válogatunk az információk között, reménytelen a helyzetünk.

Állandóan a rohanó világról hallunk, pörgünk és pörgetünk másokat, rossz stresszből sokkal több van, mint jóból. Sokszor már későn vesszük észre, hogy túlpörögtünk, és a fejlődésünket segítő coach helyett az üzemorvosnál kötünk ki – mindenféle nyavalyával, krónikus fejfájással, gyomorpanaszokkal, magas vérnyomással gyötrődve. Ilyen állapotban a teljesítményünk nyilván romlik, a munkahelyi (majd az otthoni) közérzetünk pedig egyre pocsékabb.

Pedig sokszor egy-egy szimpla jótanács is segítene a tudatos lazulásunkhoz. Például: naponta többször próbáljunk néhány percen át mélyeket lélegezni, legalább ötször-hatszor együnk keveset, de minőségit, és nem kapkodva, igyunk két liter vizet, 60-90 percenként tartsunk szünetet a munkában, de azt ne a mobilunk nyomkodásával töltsük. Ugye, milyen apróságoknak tűnnek?

Amint az is apróság lehet, hogy álljunk meg egy percre, és gondoljuk végig: mi lenne jó nekünk, mikor, mitől éreztük magunkat a legjobban utoljára, milyen volt egy jó napunk? (Ezt a morfondírozást ezeknek a soroknak az olvasója is megtehetné, higgye el, a javára válna.)

Egy jó munkahelyen kikérik a kollégák véleményét arról is, hogy mitől éreznék magukat jobban? Egy jó vezető nem csak az egyént „világítja át”, hanem a szervezetet is, hiszen elképzelhető, hogy felesleges dolgoktól, munkafázisoktól kell megszabadulni. És egy jó vezető segít a beosztottjának, hogy jobban megismerje magát. Ezek eléréséhez érdemes például évente többször „egészségnapot”, közös, kötetlen rendezvényt szervezni, amelyek hozzájárulnak az észrevétlen tanuláshoz, a csapat összekovácsolásához.

A HR Partner Consulting hétfői rendezvényén akadt, aki a nagy nyilvánosság előtt vallotta meg: kétkedve érkezett, de olyasmivel távozik, aminek a munkahelyi csapata is hasznát láthatja majd.

A kerekasztal-beszélgetés résztvevője volt:

György Ágnes – HR igazgató, evosoft Hungary Kft.

Avar Tamás – szervezetfejlesztő tanácsadó, tréner

Rákóczi Balázs -- munka- és szervezetfejlesztő szakpszichológus

A beszélgetést moderálta:

Avar Eszter – a HR Partner Consulting képzés-fejlesztési üzletágvezetője

(A fotón: Avar Eszter, Rákóczi Balázs, György Ágnes és Avar Tamás)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS