Meló-Diák: 40 éves a piacvezető iskolaszövetkezet

2023. 05. 24., 12:43

2023-ban ünnepli fennállása 40. évfordulóját a Meló-Diák, amelynek adatai szerint az átlagos „diák órabér” négy évtized alatt 100-szorosára nőtt.

A Meló-Diák szakcsoport 1983 őszén jött létre, azóta az 1989-ben „hálózatosodott” szövetkezetnél 850 ezer fiatal munkavállaló összesen 330 millió órát dolgozott. Ebből 2022-re körülbelül kilencmillió óra esett, amiért több mint 13 milliárd forintot fizettünk ki, átlagosan 1500 forintos órabér mellett – tekintett vissza a rég- és a közelmúltra Kott Zoltán. A Meló-Diák elnök-vezérigazgatója szerint az átlag bruttó órabér 2023-ban 10 százalék feletti mértékben emelkedik, az előzetes becslések alapján 1700 forint körül alakulhat.

Az 1990 óta rögzített minimálbér összegét a diákmunkások átlagkeresete minden évben meghaladta. A különbség általában 10 százalék körüli volt, de 2023-ban – az 1334 forintos minimál-órabérhez viszonyítva – akár a 25 százalékot is elérheti. Az indulás évében, 1983-ban a Meló-Diák statisztikái alapján az átlagos diákmunka-órabér 17 forint volt, vagyis az idén várható kereset kereken századrésze. Annak érzékeltetésére, hogy mire futotta a diákmunkás fizetésből 40 évvel ezelőtt, Kott Zoltán a korabeli Statisztikai Évkönyvből idézett néhány tételt: 1983-ban 1 liter világos sör 14 forint 80 fillérbe, 1 tábla (10 dkg-os, minőségi) csokoládé 19 forintba, 1 kg trappista sajt 53 forintba, 10 dkg párizsi pedig 6 forintba került. A diák munkabér „vásárlóereje” a sajt és a párizsi tekintetében sem romlott, sörben és csokoládéban számolva pedig határozottan javult – vonta meg a négy évtized speciális „ár-bér mérlegét” Kott Zoltán.

A mai diákmunkásokat persze nem (csupán) a sör és a csokoládé motiválja. A Meló-Diák immár hagyományos, reprezentatív felmérésének idei eredményei szerint a fiatal munkavállalók jellemzően autóra, jogosítványra, utazásra, műszaki cikkre gyűjtenek, de sokan a családjukat támogatják, és egyre többen vannak, akik félreteszik a keresetüket.

A legnépszerűbb munkakörök között találjuk az irodai, áruházi, vendéglátós állásokat, valamint a telefonos értékesítést vagy piackutatást. A rugalmas, otthonról is végezhető elfoglaltságok a diákmunkások körében is kedveltek, de nagyjából ötödük szívesen vállal fizikai – gyári vagy raktári – munkát is. Az idei felmérés is megerősítette, hogy a diákmunka egyáltalán nem korlátozódik a szünidőre: a válaszadók háromnegyede mondta azt, hogy szívesen dolgozik/dolgozna iskola vagy egyetem mellett is.

A Meló-Diák idén nyáron is több száz munkakörben várja a dolgozni kívánó fiatalokat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-03 11:48:28
Melyik beszállító ne ismerné a végeláthatatlannak tűnő procedúrát, amíg egy multi céghez bekerül? Sok esetben protekció vagy ismeretség nélkül szinte lehetetlen eljutni az illetékesig. Ezen próbál segíteni egy újonnan indult ingyenes online platform.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS