Ha új állást keres, dolgozzon még keményebben!

2019. 04. 18., 14:00

Nem egyszerű annak a dolga, aki meglévő munkahely mellett keres magának állást. Néhány ötlet, hogy mire érdemes figyelni.

Munkát keresni felér egy teljes állással. De hogyan férjen bele az időnkbe az állásvadászat, ha már van egy fix munkahelyünk – teszi fel a kérdést a Forbes.hu.

Nem túl jó ötlet például, hogy valaki a jelenlegi munkahelyén lásson hozzá a keresgéléshez, hiszen a munkaadónak általában rálátása van a munkahelyi számítógépekre.

A tökéletes állás utáni keresgélést gyakorlatilag a végtelenségig lehet folytatni, ezért érdemes előre meghatározni, hogy ki mennyi időt szentel rá.

Segítséget jelnet, ha az állásportálokon beállítjuk az értesítést, hogy e-mailt kapjunk, ha releváns hirdetés jelenik meg.

Árulkodó lehet és kellemetlenségeket okozhat, ha a nap közepén rohan ki valaki egy állásinterjúra: ezeket úgy kell időzíteni, hogy passzoljanak a napi munkához. A reggeli vagy késő délutáni, kora esti időpontok lehetnek a legalkalmasabbak az állásinterjúra.

Álláskeresés közben is koncentrálni kell a munkára, sőt, meg kell próbálni még keményebben dolgozni. Így amikor bejelentjük távozási szándékunkat, a jelenlegi munkaadóval szemben erősödik az alkupozíciónk, ha marasztalnának.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS