Ha új állást keres, dolgozzon még keményebben!

2019. 04. 18., 14:00

Nem egyszerű annak a dolga, aki meglévő munkahely mellett keres magának állást. Néhány ötlet, hogy mire érdemes figyelni.

Munkát keresni felér egy teljes állással. De hogyan férjen bele az időnkbe az állásvadászat, ha már van egy fix munkahelyünk – teszi fel a kérdést a Forbes.hu.

Nem túl jó ötlet például, hogy valaki a jelenlegi munkahelyén lásson hozzá a keresgéléshez, hiszen a munkaadónak általában rálátása van a munkahelyi számítógépekre.

A tökéletes állás utáni keresgélést gyakorlatilag a végtelenségig lehet folytatni, ezért érdemes előre meghatározni, hogy ki mennyi időt szentel rá.

Segítséget jelnet, ha az állásportálokon beállítjuk az értesítést, hogy e-mailt kapjunk, ha releváns hirdetés jelenik meg.

Árulkodó lehet és kellemetlenségeket okozhat, ha a nap közepén rohan ki valaki egy állásinterjúra: ezeket úgy kell időzíteni, hogy passzoljanak a napi munkához. A reggeli vagy késő délutáni, kora esti időpontok lehetnek a legalkalmasabbak az állásinterjúra.

Álláskeresés közben is koncentrálni kell a munkára, sőt, meg kell próbálni még keményebben dolgozni. Így amikor bejelentjük távozási szándékunkat, a jelenlegi munkaadóval szemben erősödik az alkupozíciónk, ha marasztalnának.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS