Ha nincs home office, ennyien veszíthetik el az állásukat

2020. 07. 20., 12:15

A Nemzetközi Valutaalap közgazdászai szerint a dolgozók legalább 15 százalék veszítheti el munkáját a koronavírus-járvány miatt, a turizmusban még ennél is magasabb az arány.

A koronavírus-járvány miatt leginkább azok a munkahelyek vannak veszélyben, amelyek személyes jelenlétet igényelnek a munkahelyen – a növekedés.hu-n.

Azok, akik valamilyen okból nem tudnak távmunkát végezni, a járvány miatt veszélyt jelentenek a vállalkozások számára.

Az IMF szakértői a szervezet 189 tagja közül 35 ország adatait elemezték. Becslésük szerint akár 100 millió munkavállaló állása veszélyeztetett, mert nem dolgozhatnak home office-ban.

A távmunka sokkal könnyebb például Norvégiában és Szingapúrban, mint Törökországban, Chilében, Mexikóban, Ecuadorban és Peruban, azért, mert a legtöbb feltörekvő és fejlődő ország háztartásának több mint felében nincs otthoni számítógépe.

A vendéglátásban és a turizmusban, illetve a kereskedelemben dolgozó 20 millió ember különösen nagy veszélyben van, mert az ő munkájuk nem végezhető otthonról.

Az a tény, hogy a fiatalok és a felsőfokú végzettséggel nem rendelkezőket fenyegeti leginkább a munkanélküliség réme, felerősítheti a generációk közötti egyenlőtlenségeket, ellentéteket is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS