Ezt lépte a Netflix a koronavírus-járvány miatt

2020. 03. 25., 15:30

Miközben számtalan nagy cégnél tömeges leépítésbe kezdtek, a Netflix más utat választ.

„Világszerte minden egyes forgó produkciónk leállt. Ilyen még soha nem fordult elő” – jellemezte a helyzetet Ted Sarandos, a Netflix tartalomigazgatója.

Ettől még nem lesz fennakadás a programkínálatban, mert jó előre betáraztak már készen álló vagy utómunkára váró filmekkel a következő hónapokra – írja a Kreatív Online.

Sarandos szerint a nézettségi adatokon jól látszik, hogy több időt töltenek tévé előtt a családok ebben az időszakban, de hozzátette, úgy véli, ez minden tartalomszolgáltatóra igaz.

A tartalomigazgató bejelentette, hogy a streamingcsatorna 100 millió dolláros segélycsomagot hozott létre, amellyel elsősorban azoknak kívánnak segíteni, akik a produkciókban dolgoznak.

„Szó van itt többek között villanyszerelőkről, ácsokról, sofőrökről is. Ez a csapat a Netflix segítségére volt a jó időszakban, most pedig mi szeretnénk segíteni átvészelni ezt a nehéz időszakot” – mondta Sarandos.

15 millió dollárt utalnak azoknak az Egyesült Államokon kívüli országok csapatainak, ahol nagy számban dolgoznak netflixes produkciókon, és anyagilag támogatják a vírus elleni harcot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-06 20:47:44
Magyarországon a sertéshúsfogyasztás az utóbbi időben növekedett. Mostanra elérte az évi 30 kilogrammot személyenként, második helyen van a baromfiágazat után – mondta Tarpataki Tamás, az Agrárminisztérium agrárpiacért felelős helyettes államtitkára.
2023-02-06 19:47:00
„331 millió euró összegű új beruházás fogja támogatni a nagy kockázatú, mélytechnológiás induló vállalkozásokat, hogy innovációikat piacra dobják és felfuttassák.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.