Ezt lépte a Netflix a koronavírus-járvány miatt

2020. 03. 25., 15:30

Miközben számtalan nagy cégnél tömeges leépítésbe kezdtek, a Netflix más utat választ.

„Világszerte minden egyes forgó produkciónk leállt. Ilyen még soha nem fordult elő” – jellemezte a helyzetet Ted Sarandos, a Netflix tartalomigazgatója.

Ettől még nem lesz fennakadás a programkínálatban, mert jó előre betáraztak már készen álló vagy utómunkára váró filmekkel a következő hónapokra – írja a Kreatív Online.

Sarandos szerint a nézettségi adatokon jól látszik, hogy több időt töltenek tévé előtt a családok ebben az időszakban, de hozzátette, úgy véli, ez minden tartalomszolgáltatóra igaz.

A tartalomigazgató bejelentette, hogy a streamingcsatorna 100 millió dolláros segélycsomagot hozott létre, amellyel elsősorban azoknak kívánnak segíteni, akik a produkciókban dolgoznak.

„Szó van itt többek között villanyszerelőkről, ácsokról, sofőrökről is. Ez a csapat a Netflix segítségére volt a jó időszakban, most pedig mi szeretnénk segíteni átvészelni ezt a nehéz időszakot” – mondta Sarandos.

15 millió dollárt utalnak azoknak az Egyesült Államokon kívüli országok csapatainak, ahol nagy számban dolgoznak netflixes produkciókon, és anyagilag támogatják a vírus elleni harcot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS