Ezt lépte a Netflix a koronavírus-járvány miatt

2020. 03. 25., 15:30

Miközben számtalan nagy cégnél tömeges leépítésbe kezdtek, a Netflix más utat választ.

„Világszerte minden egyes forgó produkciónk leállt. Ilyen még soha nem fordult elő” – jellemezte a helyzetet Ted Sarandos, a Netflix tartalomigazgatója.

Ettől még nem lesz fennakadás a programkínálatban, mert jó előre betáraztak már készen álló vagy utómunkára váró filmekkel a következő hónapokra – írja a Kreatív Online.

Sarandos szerint a nézettségi adatokon jól látszik, hogy több időt töltenek tévé előtt a családok ebben az időszakban, de hozzátette, úgy véli, ez minden tartalomszolgáltatóra igaz.

A tartalomigazgató bejelentette, hogy a streamingcsatorna 100 millió dolláros segélycsomagot hozott létre, amellyel elsősorban azoknak kívánnak segíteni, akik a produkciókban dolgoznak.

„Szó van itt többek között villanyszerelőkről, ácsokról, sofőrökről is. Ez a csapat a Netflix segítségére volt a jó időszakban, most pedig mi szeretnénk segíteni átvészelni ezt a nehéz időszakot” – mondta Sarandos.

15 millió dollárt utalnak azoknak az Egyesült Államokon kívüli országok csapatainak, ahol nagy számban dolgoznak netflixes produkciókon, és anyagilag támogatják a vírus elleni harcot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS