Ennyit költenek a nagy cégek egy vezető kiképzésére

2018. 11. 08., 16:00

A jövő sikeres vállalatainak menedzsmentrendszereiben és struktúráiban megnövekszik az érett személyiségek szerepe – állítja Csaba Zoltán, a Budapesti Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója.

Az előttünk álló évtizedek egyik legfontosabb kihívása a vállalatok számára e vezetők megtalálása és megtartása – írja Csaba Zoltán a Világgazdaságban megjelent cikkében.

A Budapesti Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója a Global Leadership Forecast 2018 elnevezésű kutatást idézi. Ebben több, mint 25 ezer vezető és 2 500 HR-szakember válaszában ez kétszer olyan gyakran jelent meg aggodalomként, mint a fejlődő országok lassuló gazdasági növekedése vagy a recesszió problémája.

A cégek évente átlagosan 4 ezer dollárt és csaknem 40 órát szánnak egy potenciális vezető kiképzésére, a befektetés azonban látványosan kifizetődik.

Azon társaságok pénzügyi teljesítménye, amelyeknek döntéshozói otthonosan mozognak a digitális megoldások világában, több mint 50 százalékkal jobb a területen kevésbé fejlett vállalatokénál.

Csaba Zoltán hangsúlyozza: a vezető nem egy pozíció, sokkal inkább olyan személy, aki felismer egy új kihívást és kreatív-innovatív választ ad rá. A modern vezető új utakat fedez fel, új termékeket talál ki és visz piacra.

A stratégiai igazgató szerint azok a szervezetek lesznek tartósan versenyképesek, amelyek apró módosítások révén előtérben tudnak maradni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.
2022-06-24 17:57:13
A nagysebességű vasúti összeköttetések előkészítésének felgyorsításáról, összehangolásáról és az ukrán gabonaexport hathatósabb elősegítéséről állapodtak meg a visegrádi államok közlekedési miniszterhelyettesei, államtitkárai június 24-én, Budapesten.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS