Egymilliónál nagyobb fizetést kínálnak egy egyetemistának

2019. 02. 28., 08:00

Minden harmadik egyetemista dolgozik a tanulmányai mellett, 50 százalékuk kifejezetten azért, hogy még a diploma megszerzése előtt legyen munkatapasztalata. A HR-specialista Adecco Csoport idén is meghirdeti CEO for 1 Month gyakornoki programját, amely során egy kiválasztott nemcsak gyakorlati készségeket és tapasztalatokat szerezhet, de 1,3 millió forintos fizetéssel is gazdagabb lesz.

Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint Magyarországon minden harmadik egyetemista egész évben, a szüneteket és a vizsgaidőszakot beleértve is dolgozik a tanulmányai mellett. Közülük minden második hallgató véli úgy, hogy munkája szorosan kapcsolódik felsőoktatási tanulmányaihoz, és szintén 50 százalékuk nyilatkozott arról, hogy azért dolgoznak, mert még a diploma megszerzése előtt szeretne munkatapasztalatot szerezni. Feltehetően ennek is köszönhető az, hogy az egyetemisták többsége (53,8 százalék) jól felkészültnek érzi magát a hazai munkaerőpiacra lépéskor.

„Az egyetem alatti munkatapasztalat – történjen az bármilyen területen – egyértelműen előnynek számít a munkaerőpiacon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis azt látjuk, hogy a frissdiplomásokkal és a fiatal munkavállalókkal szemben is egyre nagyobb elvárás, hogy rendelkezzenek szakmai tapasztalattal. Ennek hiányában ugyanis több visszautasítást kapnak az állásinterjúkon, mint amennyi zöld jelzést, aminek következtében egy idő után demotiváltakká válhatnak, és feladhatják azon törekvéseiket, hogy a tanulmányaiknak megfelelő szakmában helyezkedjenek el.CEO for 1 Month programunkkal évről évre a pályakezdők és fiatalok munkaerőpiaci kilátásait szeretnénk javítani, közelebb hozva egymáshoz az elméleti képzést és a gyakorlati munkavégzést” – mondta Goszleth Gábor, a magyarországi Adecco Kft. értékesítési igazgatója.

Valós munkahelyi tapasztalat, milliós fizetés

A 47 országban futó, egyedülálló gyakornoki program lényege, hogy országonként egy fiatal egy hónapon keresztül betekintést nyerhet a cég vezetésébe. A szerencsés kiválasztott az Adecco ügyvezetője mellett láthat majd el feladatokat, és ismerheti meg a vezetői kompetenciákat.

Emellett megismerheti minden osztály működését – a marketingtől a pénzügyig – is, aminek köszönhetően valódi piaci környezetben szerezhet munkatapasztalatot.

„A programban való részvételhez a 18-35 év közötti, ambiciózus fiataloknak az önéletrajzon és a motivációs levélen túl különböző kompetencia teszteket kell kitölteniük a CEO for 1 Month oldalán. Ezek és a későbbi személyes interjúk alapján választjuk ki azt, aki megkezdheti gyakorlatát az Adecco Magyarország Kft.-nél, és aki a program végeztével nem csak valós szakmai tapasztalattal, hanem 1,3 millió forinttal is gazdagabb lesz” – mondta Goszleth Gábor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS