Egymilliónál nagyobb fizetést kínálnak egy egyetemistának

2019. 02. 28., 08:00

Minden harmadik egyetemista dolgozik a tanulmányai mellett, 50 százalékuk kifejezetten azért, hogy még a diploma megszerzése előtt legyen munkatapasztalata. A HR-specialista Adecco Csoport idén is meghirdeti CEO for 1 Month gyakornoki programját, amely során egy kiválasztott nemcsak gyakorlati készségeket és tapasztalatokat szerezhet, de 1,3 millió forintos fizetéssel is gazdagabb lesz.

Az Eurostudent legfrissebb felmérése szerint Magyarországon minden harmadik egyetemista egész évben, a szüneteket és a vizsgaidőszakot beleértve is dolgozik a tanulmányai mellett. Közülük minden második hallgató véli úgy, hogy munkája szorosan kapcsolódik felsőoktatási tanulmányaihoz, és szintén 50 százalékuk nyilatkozott arról, hogy azért dolgoznak, mert még a diploma megszerzése előtt szeretne munkatapasztalatot szerezni. Feltehetően ennek is köszönhető az, hogy az egyetemisták többsége (53,8 százalék) jól felkészültnek érzi magát a hazai munkaerőpiacra lépéskor.

„Az egyetem alatti munkatapasztalat – történjen az bármilyen területen – egyértelműen előnynek számít a munkaerőpiacon. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ugyanis azt látjuk, hogy a frissdiplomásokkal és a fiatal munkavállalókkal szemben is egyre nagyobb elvárás, hogy rendelkezzenek szakmai tapasztalattal. Ennek hiányában ugyanis több visszautasítást kapnak az állásinterjúkon, mint amennyi zöld jelzést, aminek következtében egy idő után demotiváltakká válhatnak, és feladhatják azon törekvéseiket, hogy a tanulmányaiknak megfelelő szakmában helyezkedjenek el.CEO for 1 Month programunkkal évről évre a pályakezdők és fiatalok munkaerőpiaci kilátásait szeretnénk javítani, közelebb hozva egymáshoz az elméleti képzést és a gyakorlati munkavégzést” – mondta Goszleth Gábor, a magyarországi Adecco Kft. értékesítési igazgatója.

Valós munkahelyi tapasztalat, milliós fizetés

A 47 országban futó, egyedülálló gyakornoki program lényege, hogy országonként egy fiatal egy hónapon keresztül betekintést nyerhet a cég vezetésébe. A szerencsés kiválasztott az Adecco ügyvezetője mellett láthat majd el feladatokat, és ismerheti meg a vezetői kompetenciákat.

Emellett megismerheti minden osztály működését – a marketingtől a pénzügyig – is, aminek köszönhetően valódi piaci környezetben szerezhet munkatapasztalatot.

„A programban való részvételhez a 18-35 év közötti, ambiciózus fiataloknak az önéletrajzon és a motivációs levélen túl különböző kompetencia teszteket kell kitölteniük a CEO for 1 Month oldalán. Ezek és a későbbi személyes interjúk alapján választjuk ki azt, aki megkezdheti gyakorlatát az Adecco Magyarország Kft.-nél, és aki a program végeztével nem csak valós szakmai tapasztalattal, hanem 1,3 millió forinttal is gazdagabb lesz” – mondta Goszleth Gábor.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS