Az autóiparban dolgozók félnek leginkább a munkanélküliségtől

2021. 01. 23., 10:00

A magyarok számára az a legfontosabb, hogy biztonságban érezzék a munkahelyüket, és megőrizhessék a mostani bérszínvonalukat.

2019 utolsó negyedévéhez képest 5 százalékkal, 11 százalékra nőtt azok aránya, akik jelentős mértékben tartanak munkahelyük elvesztésétől. Itthon az autóiparban azonban a megkérdezettek 25 százaléka számolt be arról, hogy nagy valószínűséggel számol azzal, hogy elveszíti a munkáját a járvány alatt – írja a Forbes.hu.

A legkevesebben a telekommunikáció (3,7 százalék), az élelmiszeripar (4,5 százalék) és az oktatás (4,9 százalék) területein félnek a munkájuk elvesztésétől – derül ki a Randstad Workmonitor 34 országban, köztük Magyarországon is elvégzett felméréséből.

Míg globálisan a megkérdezettek 36 százaléka, addig Magyarországon a munkavállalók 50 százaléka fejezte ki azt az igényét, hogy minél több garanciát kaphasson arra, hogy a munkahelye biztonságban van.

Az alkalmazottak 8 százaléka fizetése csökkentésében, 14 százaléka az azonos bérért végzett többletmunkában kötne vagy kötött már kompromisszumot, hogy megmaradjon a munkahelye.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS