Akár 3-4 hónap alatt szakmát szerezhetünk

2023. 06. 22., 11:41

Számos olyan tanfolyam érhető el, amelyekkel 3-4 hónap alatt szerezhetünk új szakmát. Ráadásul nem csak diákok csemegézhetnek a választékból.

Azoknak, akiknek még nincs teljesen betáblázva a nyaruk vagy esetleg van egy kis szabadidejük, és szívesen belevágnának valami újba, érdemes körülnézniük a felnőttképzések között. Számos olyan tanfolyam indul ugyanis, amelyeket egy nyár alatt is el lehet végezni, így ősztől már akár egy új területen helyezkedhetünk el. A képzésekre 16 éves kor fölött érdemes jelentkezni, és érdemes alaposan elolvasni azt is, milyen előképzettség szükséges a jelentkezéshez.

„Általában húsz és ötven év közöttiek jelentkeznek felnőttképzésekre, de ezeken a tanfolyamokon nincs felső korhatár” – mondta Szabó Andrea, a TanfolyanGURU.hu oktatási szakértője.

Ezek a legnépszerűbb szakmák

„A pedagógiai, kereskedelmi szakmák a nők körében népszerűbbek, míg az építőipari és védelmi képzéseket inkább a férfiak választják. A nők nagyobb arányban jelentkeznek felnőttképzésekre” – tette hozzá a szakértő.

Idén nyáron több olyan képzést is indítanak, amelyek egy nyár alatt elvégezhetők. Az érdeklődők a dajka, drogerista, élelmiszer eladó, műszaki eladó, ruházati eladó, pénztáros, ingatlanközvetítő, aranykalászos gazda, állatgondozó, kutyakozmetikus, személy- és vagyonőr, valamint szobafestő tanfolyamok közül választhatnak idén. Szabó Andrea felhívta a figyelmet arra, hogy egyszerre több képzés elvégzését nem szokták ajánlani.

„Több egyidejű képzés esetén az órák ütközhetnek, de ha mégsem, a felkészülés miatt akkor sem ajánlott. Ezek intenzív képzések, rövid idő alatt sajátítják el a résztvevők az adott szakma fortélyait. A felnőttképzésekre jellemző, hogy nem csak az órán átadott ismeretek fontosak, hanem nagyban építenek az önálló tanulásra, gyakorlásra is. Ehhez természetesen a képzők biztosítják a szükséges tananyagot” – magyarázta Szabó Andrea.

Azok számára, akik a betervezett nyaralás miatt aggódnak, fontos információ, hogy a felnőttképzések esetében a tanórák 20-30 százalékáról lehet hiányozni. Ez képzésenként eltérő, ezért mindig egyeztetni kell a választott felnőttképzővel.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 18:10:00
(Újra)Indul idén nyáron a 2021–2027-es uniós költségvetéshez kapcsolódó pályázati idény, megnyílhatnak több, a gazdasági szereplők által is nagyon várt operatív program felhívásai.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS