A piacvezető pénzügyi ágazati képzési központ a szakma szolgálatában

2019. 09. 17., 12:30

A magyar pénzügyi-számviteli szakemberképzés megkerülhetetlen felnőttképző intézménye a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft. (MKVKOK) – jelentette ki Besesek Botond, a Pénzügyminisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a képzési központ 20 éves jubileuma kapcsán tartott rendezvényen.

Az Oktatási Központ elismertségéről és az itt zajló képzés fontosságáról mindent elárul, hogy eddig mintegy 250 ezer szakember számára szervezett szakmai képzési programokat – emelte ki dr. Pál Tibor, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke.

A központ 26 képesítés vonatkozásában rendelkezik szakképzési jogosultságokkal, amelyeket 47 képzési program mentén oktat, s a saját vizsgaszervezési jogosultságai lehetővé teszik, hogy a bizonyítvány megszerzéséig kísérjék el a képzéseik résztvevőit.

A szakhatóságok engedélyei alapján 7 szakmai területen folytathatnak szakmai továbbképzéseket, így 2018-ban már 22.517-en szereztek nálunk kreditpontokat mások mellett a könyvvizsgálók, a könyvviteli szolgáltatást nyújtók, az adótanácsadók, vagy a közszolgálati tisztviselők közül. A kötelező továbbképzések terén, ahol közel 60 intézmény kínál programokat, az MKVKOK piaci súlya 45 százalékos, ami jól mutatja a képzőintézmény meghatározó szerepét.

Az oktatás magas színvonalának elismerését és az egyre komolyabb érdeklődést mutatja, hogy a 20 éve 3 fővel és 8 millió forinttal alapított cég ma már 36 főt foglalkoztat, éves forgalma 2018-ban több mint 680 millió forint volt – tájékoztatott dr. Lakrovits Elvíra az Oktatási Központ ügyvezetője. A központ a szakma legkiválóbb oktatóknak is a gyűjtőpontja lett, hiszen a képzéseket mintegy 400 felkért, komoly szakmai múlttal rendelkező, elismert előadó tartja országszerte.

A központ Budapest mellett az ország további 5 városában (Debrecen, Miskolc, Szeged, Szombathely és Veszprém) tart fenn irodát, ám tavaly szakképzéseikkel, kreditpontos kötelező továbbképzésekkel, illetve szakmai rendezvényeikkel már 35 városban voltak jelen – 2018-ban összesen 26.097 fő képzése valósult meg a szervezésükben. Miután a képzések jelentős része távoktatásában is teljesíthető, az előző évben ezt a képzési formát 3 kontinensről 8.722-en választották.

Szakkönyveik közül több mára szakirodalmi klasszikussá vált – sokan érzik fontosnak, hogy a jogszabályi és szakmai megítélésbeli változásokhoz igazodó újabb és újabb kiadások mindegyikét szakkönyvtárukban tudják. Célszoftvereik pedig a könyvelők és könyvvizsgálók igazi segítőtársai lettek az évek során, így egyre népszerűbb ELZA, az elektronikus zárást támogató program, amit piacvezető könyvvizsgálati programjuk, a Metrum Referencia tapasztalataira építve fejlesztettek.

Az Oktatási Központ tevékenysége mára már a képzéseken, szakmai oktatáson túlmutat: 2019. februárjában útjára indították az ország első kifejezetten pénzügyi, számviteli, adózási szakterületre specializálódott állásportálját – ezzel segítve többek között a központban végzett szakemberek elhelyezkedését, illetve a partnerintézmények egyre komolyabb munkaerő-szükségletének kielégítését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS