A piacvezető pénzügyi ágazati képzési központ a szakma szolgálatában

2019. 09. 17., 12:30

A magyar pénzügyi-számviteli szakemberképzés megkerülhetetlen felnőttképző intézménye a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Oktatási Központ Kft. (MKVKOK) – jelentette ki Besesek Botond, a Pénzügyminisztérium adószabályozásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára a képzési központ 20 éves jubileuma kapcsán tartott rendezvényen.

Az Oktatási Központ elismertségéről és az itt zajló képzés fontosságáról mindent elárul, hogy eddig mintegy 250 ezer szakember számára szervezett szakmai képzési programokat – emelte ki dr. Pál Tibor, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke.

A központ 26 képesítés vonatkozásában rendelkezik szakképzési jogosultságokkal, amelyeket 47 képzési program mentén oktat, s a saját vizsgaszervezési jogosultságai lehetővé teszik, hogy a bizonyítvány megszerzéséig kísérjék el a képzéseik résztvevőit.

A szakhatóságok engedélyei alapján 7 szakmai területen folytathatnak szakmai továbbképzéseket, így 2018-ban már 22.517-en szereztek nálunk kreditpontokat mások mellett a könyvvizsgálók, a könyvviteli szolgáltatást nyújtók, az adótanácsadók, vagy a közszolgálati tisztviselők közül. A kötelező továbbképzések terén, ahol közel 60 intézmény kínál programokat, az MKVKOK piaci súlya 45 százalékos, ami jól mutatja a képzőintézmény meghatározó szerepét.

Az oktatás magas színvonalának elismerését és az egyre komolyabb érdeklődést mutatja, hogy a 20 éve 3 fővel és 8 millió forinttal alapított cég ma már 36 főt foglalkoztat, éves forgalma 2018-ban több mint 680 millió forint volt – tájékoztatott dr. Lakrovits Elvíra az Oktatási Központ ügyvezetője. A központ a szakma legkiválóbb oktatóknak is a gyűjtőpontja lett, hiszen a képzéseket mintegy 400 felkért, komoly szakmai múlttal rendelkező, elismert előadó tartja országszerte.

A központ Budapest mellett az ország további 5 városában (Debrecen, Miskolc, Szeged, Szombathely és Veszprém) tart fenn irodát, ám tavaly szakképzéseikkel, kreditpontos kötelező továbbképzésekkel, illetve szakmai rendezvényeikkel már 35 városban voltak jelen – 2018-ban összesen 26.097 fő képzése valósult meg a szervezésükben. Miután a képzések jelentős része távoktatásában is teljesíthető, az előző évben ezt a képzési formát 3 kontinensről 8.722-en választották.

Szakkönyveik közül több mára szakirodalmi klasszikussá vált – sokan érzik fontosnak, hogy a jogszabályi és szakmai megítélésbeli változásokhoz igazodó újabb és újabb kiadások mindegyikét szakkönyvtárukban tudják. Célszoftvereik pedig a könyvelők és könyvvizsgálók igazi segítőtársai lettek az évek során, így egyre népszerűbb ELZA, az elektronikus zárást támogató program, amit piacvezető könyvvizsgálati programjuk, a Metrum Referencia tapasztalataira építve fejlesztettek.

Az Oktatási Központ tevékenysége mára már a képzéseken, szakmai oktatáson túlmutat: 2019. februárjában útjára indították az ország első kifejezetten pénzügyi, számviteli, adózási szakterületre specializálódott állásportálját – ezzel segítve többek között a központban végzett szakemberek elhelyezkedését, illetve a partnerintézmények egyre komolyabb munkaerő-szükségletének kielégítését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 02. 03., 10:13
Élénkebbé válhat a lakásbiztosítások piaca egy új, 2023. április végén érvénybe lépő jogszabály miatt. Az ügyfelek többek között egy plusz alkalmat kapnak a lakásbiztosítási szerződésük költségek nélküli felmondására.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.