A kiskereskedelmi hálózat egy szántódi, szolnoki és harkányi szupermarket üzletét modernizálta. Az idén novemberben újranyitott egységek mindegyikébe környezetkímélő, energiatakarékos világítás- és hűtéstechnikát telepítettek. A Balaton-parti és az alföldi áruházban SPAR to Go is gondoskodik a fogyasztók minőségi kiszolgálásáról.
„A fejlesztéseink fő célja – amiket a növekvő vásárlóerő és a változó vevői igények indokolnak –, hogy az üzleteinkbe betérőket a vásárlás kényelmes, otthonos élményével fogadjuk” – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.
A nyári időszakban egyre több – a pihenő idejét töltő – vásárlót vonzó szántódi szupermarketet 603 millió forintból korszerűsítették. A november 28-án újranyitott egységben 26 munkatárs látja el a vevők kiszolgálását. A megszépített főhomlokzatú, szellősebb eladótérrel, teljesen új bútorzattal felszerelt üzlet belső tere a SPAR legfrissebb koncepciója szerinti kialakítást kapott: áttekinthetőbb csemegepult fogadja a vevőket. A zöldség-gyümölcs és pékáru osztályokon pedig alacsony bútorok segítik a kényelmesebb vásárlást. A Balaton-parti áruház újdonságai közé tartozik – az összes berendezés megújítása mellett –, hogy kényelmi termékeket kínáló hűtőpultot és salátabár-hűtőt telepítettek, emellett egy SPAR to Go is helyet kapott. A korszerűsített, kibővített parkolóval működő üzletben csökkentett fogyasztású LED–lámpa- és hűtésrendszer biztosítja a csekély mértékű energiafelhasználást, a vásárlást pedig önkiszolgáló pénztárak is segítik.
A szolnoki Katonaváros településrészen álló Szolnok Plaza Bevásárlóközpont felújított SPAR szupermarket áruháza november 14-én nyitotta meg kapuit. A 428 millió forintos újjáalakítás után 28 kolléga várja a vásárlókat. Az üzlet bejáratát újratervezték, a módosított rajzolatú belső tér komfortosabb vásárlói élményéről pedig olyan átalakítások gondoskodtak, mint a megújult csemegepult, az új hűtőbútorok, az új grillpult és a korszerűsített koncepciójú látványpékség, amely mellé egy új kényelmi termék, és egy új salátabár hűtőt is beépítettek. Praktikusabbá és látványosabbá tették a pékáruk adagolóit is, a hátulról tölthető tárolók az átláthatóbb árukihelyezést biztosítják. Mint minden felújításkor, itt is energia- és környezetbarát hűtési, világítási technológiákat építettek be. A vásárlók önkiszolgáló kasszákat is igénybe vehetnek.
A harkányi vevők bevásárlását teszi kényelmesebbé november 7-től a modernizált üzlet. A 244 millió forintos átépítésnek köszönhetően az áruház újragondolt eladóterébe új hűtő-, pékáru- és zöldséges bútorok, modern csemege-kiszolgálópult és látványpékség, illetve új grillpult került. A harkányi szupermarket a felújítás után 17 munkavállalónak biztosít megélhetést. A fejlesztés során itt is nagy jelentősége volt a környezetvédelmi szempontoknak: a hűtéstechnikát és a világítást energiabarát technológiákkal oldották meg.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.