Rájuk sokkal jobban számíthatnak a szupermarketek

2019. 05. 10., 10:15

A vásárlás közben mobiljukat használók több nem tervezett cikket vásárolnak – derül ki egy kutatás elemzéséből.

A Fairfield University kutatói az Egyesült Államokban 231 résztvevő bevonásával egy vásárlási szimulációt végeztek. A kutatásban résztvevők egy vásárlási listát is kaptak, és megkérték őket, hogy a kísérlet végén hasonlítsák össze a megvásárolt árucikkeket a listán szereplőkkel – olvasható a Computerworld-ön.

Azok, akik használták a telefonjukat – a vásárláshoz nem kapcsolódó célokra, például hívásokat bonyolítottak le, sms-eket küldtek, ellenőrizték email-fiókjukat vagy zenét hallgattak – inkább eltértek a vásárlási tervtől, mint a többiek.

Ez arra utal, hogy az áruházon belüli mobilhasználat azt követően is elvonja a vevők figyelmét, miután eltették a mobilt – állapították meg a kutatók. Igaz, a felmérésben részt vevők ezt tagadták.

„A vásárláshoz nem kapcsolódó telefonhasználat negatívan befolyásolja a vásárlói viselkedést, bár ez a megállapításunk éles ellentétben volt a résztvevők tapasztalatával” – nyilatkozta a kutatási jelentés vezető szerzője, Michael Sciandra.

A szakember szerint a mobiltelefonok az első számú zavaró tényezővé váltak szinte minden tevékenységben, így a vásárlásban is.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS