Ősszel indul Magyarországon a Wolt Market

Ősszel indul Magyarországon a Wolt Market
2021. 06. 29., 18:00

Ősszel hazánkban is elindul a Wolt Market, a Wolt saját „delivery-only-stores"-ja, azaz a csak házhozszállítással működő üzlete. A tervek szerint először Budapesten, majd több vidéki városban is működni fog a szolgáltatás, amely külön üzletként működik a többi kiskereskedelmi partner mellett. Az ételszállítás mellett a kiskereskedelmi üzletág erősítése és a még gyorsabb házhozszállítás elérése a cél.

A Wolt önállóan működtetett kiskereskedelmi platformja lesz a Wolt Market, amely ősztől lesz elérhető Magyarországon. A hagyományos, azaz harmadik fél által üzemeltett boltok és az éttermi kiszállítás mellett nyújt egy újabb házhozszállítással elérhető árubeszerzési alternatívát a fogyasztóknak.

A Wolt Market „delivery-only-stores”-ként működik, azaz csak  házhoz szállítással érhetőek el a termékek. A tavalyi finnországi és görögországi tesztet követően a vállalat a Wolt Market elindítását tervezi a legtöbb országban, ahol működik, így hazánkban is.

A Wolt Market a magyar piacon több mint 2500 termékkel indul, élelmiszerüzletek és drogériák termékeinek azonnali kiszállításával fog foglalkozni.

„Ez azonban nem jelenti azt, hogy megváltozna a kiskereskedelmi partnereinkkel kapcsolatos megközelítésünk. Éppen ellenkezőleg, tisztában vagyunk azzal, hogy együttműködésünk a siker kulcsa, és ezért mindig is prioritás marad számunkra. A finnországi példa azt mutatja, hogy a bővülő szegmens miatt még több felhasználót vonz az alkalmazás, ami eközben egyértelműen növelte felhasználóink számát, ez pedig minden partnerünk számára előnyt jelent” – mondta Tajta Ákos, a Wolt ügyvezetője.

A kiskereskedelmi megrendelések a Wolton a megrendelések csaknem 20 százalékát teszik ki egyes országokban, és ez a részarány fokozatosan növekszik. Az éttermek ételeinek kiszállítása, valamint új városok és helységek megnyitása továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a Wolt üzletpolitikájában.

„A legfontosabb cél és fejlesztés a minél gyorsabb kiszállítást célozza. A nagy áruházláncokkal szemben a Wolt előnye a kisbolti és éttermi rendeléseknél eddig is a gyorsasága volt, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelt áru akár már fél óra múlva a megrendelőnél legyen. A Wolt Market ezt a gyorsaságot segít majd tovább javítani” – tette hozzá Tajta Ákos.

Az egyes piacokon a Wolt olyan csapatokat hoz létre, amelyek pusztán a Wolt Market irányításáról gondoskodnak. Független vállalat lesz, amely a többi kiskereskedelmi partnerrel egyenrangú. A fejlesztés nemcsak új csapattagot toborzását jelenti, de hosszú távon a futárokkal való együttműködésben is változást hoz majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-25 12:41:00
A munkaviszony létrejöttéhez írásba foglalt munkaszerződés szükséges. Időről-időre előfordul azonban, hogy a munkaszerződés írásba foglalása valamely okból elmarad. Ez minden esetben azt jelenti, hogy nem áll fenn a munkaviszony? Milyen következményei vannak, ha elmarad a munkaszerződés írásba foglalása? A kérdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS