Ősszel indul Magyarországon a Wolt Market

Ősszel indul Magyarországon a Wolt Market
2021. 06. 29., 18:00

Ősszel hazánkban is elindul a Wolt Market, a Wolt saját „delivery-only-stores"-ja, azaz a csak házhozszállítással működő üzlete. A tervek szerint először Budapesten, majd több vidéki városban is működni fog a szolgáltatás, amely külön üzletként működik a többi kiskereskedelmi partner mellett. Az ételszállítás mellett a kiskereskedelmi üzletág erősítése és a még gyorsabb házhozszállítás elérése a cél.

A Wolt önállóan működtetett kiskereskedelmi platformja lesz a Wolt Market, amely ősztől lesz elérhető Magyarországon. A hagyományos, azaz harmadik fél által üzemeltett boltok és az éttermi kiszállítás mellett nyújt egy újabb házhozszállítással elérhető árubeszerzési alternatívát a fogyasztóknak.

A Wolt Market „delivery-only-stores”-ként működik, azaz csak  házhoz szállítással érhetőek el a termékek. A tavalyi finnországi és görögországi tesztet követően a vállalat a Wolt Market elindítását tervezi a legtöbb országban, ahol működik, így hazánkban is.

A Wolt Market a magyar piacon több mint 2500 termékkel indul, élelmiszerüzletek és drogériák termékeinek azonnali kiszállításával fog foglalkozni.

„Ez azonban nem jelenti azt, hogy megváltozna a kiskereskedelmi partnereinkkel kapcsolatos megközelítésünk. Éppen ellenkezőleg, tisztában vagyunk azzal, hogy együttműködésünk a siker kulcsa, és ezért mindig is prioritás marad számunkra. A finnországi példa azt mutatja, hogy a bővülő szegmens miatt még több felhasználót vonz az alkalmazás, ami eközben egyértelműen növelte felhasználóink számát, ez pedig minden partnerünk számára előnyt jelent” – mondta Tajta Ákos, a Wolt ügyvezetője.

A kiskereskedelmi megrendelések a Wolton a megrendelések csaknem 20 százalékát teszik ki egyes országokban, és ez a részarány fokozatosan növekszik. Az éttermek ételeinek kiszállítása, valamint új városok és helységek megnyitása továbbra is kulcsfontosságú szerepet játszik a Wolt üzletpolitikájában.

„A legfontosabb cél és fejlesztés a minél gyorsabb kiszállítást célozza. A nagy áruházláncokkal szemben a Wolt előnye a kisbolti és éttermi rendeléseknél eddig is a gyorsasága volt, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelt áru akár már fél óra múlva a megrendelőnél legyen. A Wolt Market ezt a gyorsaságot segít majd tovább javítani” – tette hozzá Tajta Ákos.

Az egyes piacokon a Wolt olyan csapatokat hoz létre, amelyek pusztán a Wolt Market irányításáról gondoskodnak. Független vállalat lesz, amely a többi kiskereskedelmi partnerrel egyenrangú. A fejlesztés nemcsak új csapattagot toborzását jelenti, de hosszú távon a futárokkal való együttműködésben is változást hoz majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS