Több mint 400 tonna virslivel készül az év utolsó napjaira a SPAR Magyarország saját húsüzeme.
Az idei szilveszteri szezonra több mint 400 tonna virslivel készül a SPAR bicskei Regnum Húsüzeme. Az előző évekhez hasonlóan a drágább, prémium kategória fogy majd jobban a vállalat prognózisa szerint.
A legnagyobb mennyiségben eladott SPAR frankfurti virsli mellett a minőségi bécsi virsli, a Regnum juhbeles virsli, valamint a koktél virsli mellé idén egy új, 30 százalékkal csökkentett zsírtartalmú SPAR Light virslivel készül az áruházlánc. Ezen termékek mindegyike, ahogy a húsüzem összes többi készítménye is, laktóz-, glutén- és szójamentes.
Ebben az időszakban megugrik a kereslet a virsli mellé tálalt majonézes torma, mustár, és majonéz iránt is. A mustár forgalma háromszorosára növekszik, míg a majonézé duplázódik az év utolsó napjaiban. De kiemelkedő forgalmat generálnak a nagyrészt a vállalat üllői SPAR enjoy. convenience üzemében készülő hidegkonyhai készítmények, valamint a francia saláta, a burgonyasaláta, a korhely saláta, a kaszinótojás és a tormás sonkatekercs termékek. Készételek közül a halászlé, halételek, káposztás ételek és a kocsonya a legnépszerűbb.
Sok háztartásban kerül malachúsból készült étel az ünnepi asztalra. A SPAR az elmúlt évben mintegy 2100 malacot értékesített, az idei évre 2500-zal készül. Sertéshús tekintetében pedig 25 százalékkal magasabb keresletre számít az év többi időszakához képest. A szilveszteri italok közül az elmúlt években óriásit emelkedett a gyerekpezsgő forgalma.
Az alkoholos italok között első helyen a hagyományos pezsgő áll, amelyből több havi mennyiséget vásárolnak meg mindössze pár nap alatt. Snackek tekintetében a két ünnep közötti öt napban körülbelül két hétnyi fogyásnak megfelelő volumen fogy. A sláger a nagy kiszerelésű chips és a ropi.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.