Egyetemisták vacsorázhatnak az Auchan vezérigazgatójával

2020. 10. 21., 16:45

Három ország diákjai is benyújtották pályázataikat az Auchan Case Challenge üzleti esetmegoldó versenyre, így összesen 22 egyetem 645 tanulójának kiváló anyagaiból válogathatott a zsűri. Az esettanulmányi verseny olyan aktív felsőoktatási hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiataloknak szólt, akik nyitottak voltak arra és elég merészek is, hogy egy valós munkakörnyezetben felmerülő helyzetre hozzanak új megoldásokat.

Kiderült, hogy kik az ország leginnovatívabb egyetemistái, lezárult ugyanis az Auchan és a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium közösen meghirdetett pályázata, az Auchan Case Challange üzleti esetmegoldó verseny.

A számos kiváló esettanulmányból végül tíz került a döntőbe, a HR képzések és fejlesztések témájában és az online kereskedelem területén is öt-öt csapat mérettethette meg magát. A négyfős csapatoknak 15 perc állt a rendelkezésükre, hogy meggyőzzék javaslatuk hatékonyságáról a zsűritagokat.

A döntősök már mind nyertesként távozhattak, hiszen a 10 csapat összesen 3 millió bizalompontban részesült, amelyet szabadon levásárolhatnak az Auchan áruházaiban.

Az online kereskedelemben a Babes-Bolyai Egyetem, míg a HR képzések és fejlesztések témájában a Budapesti Corvinus Egyetem és a Central European University hallgatóiból álló csapatok bizonyultak a legjobbnak, így ők fejenként egy ötalkalmas karrier coaching tanfolyamon is részt vesznek majd, illetve Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország vezérigazgatója látja vendégül egy üzleti vacsorán.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 20:11:00
A Design Terminal és a Nemzeti Tehetség Központ szervezésében immár negyedik alkalommal indul el a START program, amely a fiatalok vállalkozóvá válását támogatja szakmai képzéssel, mentorációval és akár 3–5 millió forint értékű díjazással.
2024-12-11 19:11:25
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ), a Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KÖZÉSZ), valamint az Országos Szövetkezeti Tanács (OSZT) közötti stratégiai megállapodás aláírására került sor december 11-én Budapesten a nyugdíjas foglalkoztatás országjáró fórumán.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS