Egyenesen a dinnyeföldről kerül a magyar görög az Auchanba

2020. 07. 21., 19:15

A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye, aminek több fajtáját fogyasztásra készen, hűtve és szeletelve is megkóstolhatják a vásárlók. Emellett az áruházlánc beszállítóival közösen hat szervezetet támogat azzal, hogy több héten át friss és vitamindús dinnyét visz nekik.

E héttől a legkedveltebb magvas görögdinnye csakis hazai termelőktől érkezik az Auchan áruházaiba. Az áruházlánc hat magyar termelőtől kizárólag minőségi fajtákat szerez be. Minden terméken szerepel az eredet, így a vásárlók akár vissza is térhetnek annak a termelőnek az árujához, ami a legjobban ízlett nekik. A frissességet a lehető legrövidebb ellátási lánccal biztosítják, ezért regionális szinten, közvetlenül és naponta szállítanak be dinnyét az Auchan áruházakba.

Ez azt jelenti, hogy a szedéstől számítva átlagosan egy nap alatt, de több áruházban már fél napon belül a vásárlók kosarában lehet a zamatos magyar görögdinnye, amiből négy fajtát is kínál az áruházlánc. Az Auchan arra is felkészült, hogy a vásárlók egy részénél nem fogy el egyszerre egy egész dinnye, ezért szeletelve is árulják, több üzletükben behűtve is, hogy azonnal lehessen fogyasztani.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Dinnyetermelők Egyesületével együttműködve a hazai dinnyetermelést azzal is segítse, hogy az aktuális fogyasztói igényeket és a trendeket közvetíti a termelőknek. A tapasztalatok szerint jelenleg továbbra is a magszegény fajták a népszerűek, de jelentősen nő a mini dinnyék forgalma is.

Az áruházlánc a teljes dinnyeszezonban összesen kilenc fajta dinnyét árul, ebből hetet vágva is megkóstolhatnak a vevők. A legkedveltebb, hazai magvas görögdinnyén kívül kínálnak még fekete héjú, csíkos és sárga bélű görögdinnyéket is, illetve sárgadinnyékből hagyományos, kantalup, gália, smooth és zöld belű fajtákat.

Idén a dinnyeszezonhoz kapcsolódóan az Auchan Magyarország a hazai beszállítóival közösen hat szervezetet, többek között óvodának, idősek otthonának, rendháznak és szanatóriumnak is hat héten át ingyen biztosít friss dinnyét, hogy az ott élők napi étrendjébe is bekerülhessen az egészséges, zamatos és igen kedvelt, magyar termés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS