Egyenesen a dinnyeföldről kerül a magyar görög az Auchanba

2020. 07. 21., 19:15

A hazai idény indulásától kezdve kizárólag magyar magvas görögdinnyét lehet kapni az Auchan áruházakban. A minőségi termékek címkéjén minden esetben feltüntetik az eredetét és szedéstől számítva átlagosan 24 órán belül, egyes áruházakban pedig már fél nap alatt a polcokra kerül a friss dinnye, aminek több fajtáját fogyasztásra készen, hűtve és szeletelve is megkóstolhatják a vásárlók. Emellett az áruházlánc beszállítóival közösen hat szervezetet támogat azzal, hogy több héten át friss és vitamindús dinnyét visz nekik.

E héttől a legkedveltebb magvas görögdinnye csakis hazai termelőktől érkezik az Auchan áruházaiba. Az áruházlánc hat magyar termelőtől kizárólag minőségi fajtákat szerez be. Minden terméken szerepel az eredet, így a vásárlók akár vissza is térhetnek annak a termelőnek az árujához, ami a legjobban ízlett nekik. A frissességet a lehető legrövidebb ellátási lánccal biztosítják, ezért regionális szinten, közvetlenül és naponta szállítanak be dinnyét az Auchan áruházakba.

Ez azt jelenti, hogy a szedéstől számítva átlagosan egy nap alatt, de több áruházban már fél napon belül a vásárlók kosarában lehet a zamatos magyar görögdinnye, amiből négy fajtát is kínál az áruházlánc. Az Auchan arra is felkészült, hogy a vásárlók egy részénél nem fogy el egyszerre egy egész dinnye, ezért szeletelve is árulják, több üzletükben behűtve is, hogy azonnal lehessen fogyasztani.

Az Auchan Magyarország nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Magyar Dinnyetermelők Egyesületével együttműködve a hazai dinnyetermelést azzal is segítse, hogy az aktuális fogyasztói igényeket és a trendeket közvetíti a termelőknek. A tapasztalatok szerint jelenleg továbbra is a magszegény fajták a népszerűek, de jelentősen nő a mini dinnyék forgalma is.

Az áruházlánc a teljes dinnyeszezonban összesen kilenc fajta dinnyét árul, ebből hetet vágva is megkóstolhatnak a vevők. A legkedveltebb, hazai magvas görögdinnyén kívül kínálnak még fekete héjú, csíkos és sárga bélű görögdinnyéket is, illetve sárgadinnyékből hagyományos, kantalup, gália, smooth és zöld belű fajtákat.

Idén a dinnyeszezonhoz kapcsolódóan az Auchan Magyarország a hazai beszállítóival közösen hat szervezetet, többek között óvodának, idősek otthonának, rendháznak és szanatóriumnak is hat héten át ingyen biztosít friss dinnyét, hogy az ott élők napi étrendjébe is bekerülhessen az egészséges, zamatos és igen kedvelt, magyar termés.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS