A hűségkártya eldöntheti a boltválasztás kérdését a magyaroknál

2018. 12. 11., 13:32

A törzsvásárlói programok időről időre megújulnak, egyre inkább személyre szabottak lesznek. Ezek a programok technikájukban, rendszerükben és szolgáltatásaikban eltérnek egymástól.

A törzsvásárlói rendszer az egyik legnépszerűbb marketingeszköz, mert növeli a forgalmat, segít a vásárlói lojalitás kialakításában és a vevők megtartásában – írja az Élelmiszer Online.

Tíz magyar fogyasztó közül nyolcan lojálisak az élelmiszerüzlethez, ahol vásárolni szoktak, míg az európaiak átlagosan csak heten.

A magyar vásárlók közel háromnegyede jobban szeret vásárolni ott, ahol hűségprogramot is kínálnak. A kiskereskedők hűségprogramjaiban leginkább az ajándék terméket és az árengedményeket kedvelik a fogyasztók – állapítja meg a Nielsen 63 országban, köztük Magyarországon végzett felmérése.

A kereskedők rendszerint promóciókkal igyekeznek bővíteni fogyasztói bázisukat. A magyar vásárlók kifejezetten árérzékenyek és promóciókeresők. A válaszolók háromnegyede nevezte meg elsődleges vonzerőnek az árkedvezményt. A pontgyűjtést vagy a második terméket ingyen kínáló akció a vásárlók negyedét ösztönzi.

A drogériáknál kiemelten fontos a hűségkártya: tavaly a fogyasztók 74 százaléka jelezte, hogy ez a legfontosabb boltválasztási szempont.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS