Új vezetők a Nyitottak vagyunknál

2023. 01. 17., 20:21

Új vezetőkkel bővül a Nyitottak vagyunk, Magyarország legnagyobb DEI-fókuszú nonprofit szervezete.

Várady Nóra a CEU InnovationsLab-től érkezik ügyvezetőnek, míg Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja és a Publicis Le Pont társvezetője az igazgatótanács elnöki posztját tölti be jelenlegi pozíciói mellett. 

(Sásdi Helga is válaszolt korábban az Üzletem 12 kérdésére. A sorozat 387. interjúját IDE KATTINTVA olvashatja el.)

A szervezethez stratégiai tanácsadóként csatlakozott Beck Márton kommunikációs stratéga, a MindMiners Collective társalapítója.

A nonprofit szervezet 2013 óta segíti a cégeket a nyitott, sokszínű és elfogadó vállalati kultúra kialakításában. A szervezet több mint 1000 hazai cégből álló közössége azt hirdeti, hogy egyrészt a befogadó cégkultúrának kritikus szerepe van a pozitív munkavállalói élmény szempontjából, másrészt nyitottnak lenni nem csak helyes, hanem üzletileg is megéri. A nyitott cégek ugyanis jobban teljesítenek, kreatívabbak és innovatívabbak.

Olyan szolgáltatásokkal segítik a nyitott működés gyakorlatban történő meghonosítását, mint például az OPEN Survey munkahelyi felmérés, ami támogatja a munkaadókat a regionálisan fontos munkahelyi problémák felismerésében és akciótervek kialakításában.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS