Magyar szakember a Schneider Electric régiós vezetésében

Magyar szakember a Schneider Electric régiós vezetésében
2023. 08. 15., 19:53

Racsek Dánielt nevezték ki a Schneider Electric dél-kelet-európai régiójában a Digital Energy területért felelős alelnöknek. Új pozíciójában a szakember felel a társaság energiagazdálkodást támogató digitális megoldásainak bevezetéséért a régióban.

Racsek Dániel 2023. június 1-jétől tölti be az alelnöki pozíciót, a 36 éves szakember a legfiatalabb, aki a régióban ilyen kinevezést kapott. Dániel közgazdász diplomája megszerzése után nem sokkal csatlakozott a Schneider Electric csapatához és már több mint 10 éve dolgozik az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatnál.

Mostani kinevezése előtt a vállalat EcoStruxure üzletágának üzletfejlesztési igazgatójaként csapatával olyan úttörőnek számító megoldásokkal foglalkozott, mint például az öntanuló intelligencia alapú, automatizált energetikai tanácsadási szolgáltatások. A szállodaszektorra is fókuszálva dedikált műszaki és projekt támogató csapatot hozott létre azzal a céllal, hogy olyan, akár egyedi igényekre szabott épületautomatizálási megoldásokat fejlesszenek, amelyek a hatékony működtetés mellett a vendégélmény növelését is szolgálják.

A szakember feladata lesz a jövőben a Schneider Electric portfóliójába tartozó, az energiagazdálkodást támogató digitális megoldások megismertetése a régió piaci szereplőivel, a társaság legjobb gyakorlatainak implementálása a térségben, valamint az, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet arra, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az energiahatékonyság növelésére. Új pozíciójában a magyar szakember egy hatfős, nemzetközi csapatot irányít és közvetlenül a Schneider Electric Dél-Kelet-Európáért felelős igazgatójának, Petr Hermann-nak jelent majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS