Magyar szakember a Schneider Electric régiós vezetésében

Magyar szakember a Schneider Electric régiós vezetésében
2023. 08. 15., 19:53

Racsek Dánielt nevezték ki a Schneider Electric dél-kelet-európai régiójában a Digital Energy területért felelős alelnöknek. Új pozíciójában a szakember felel a társaság energiagazdálkodást támogató digitális megoldásainak bevezetéséért a régióban.

Racsek Dániel 2023. június 1-jétől tölti be az alelnöki pozíciót, a 36 éves szakember a legfiatalabb, aki a régióban ilyen kinevezést kapott. Dániel közgazdász diplomája megszerzése után nem sokkal csatlakozott a Schneider Electric csapatához és már több mint 10 éve dolgozik az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalatnál.

Mostani kinevezése előtt a vállalat EcoStruxure üzletágának üzletfejlesztési igazgatójaként csapatával olyan úttörőnek számító megoldásokkal foglalkozott, mint például az öntanuló intelligencia alapú, automatizált energetikai tanácsadási szolgáltatások. A szállodaszektorra is fókuszálva dedikált műszaki és projekt támogató csapatot hozott létre azzal a céllal, hogy olyan, akár egyedi igényekre szabott épületautomatizálási megoldásokat fejlesszenek, amelyek a hatékony működtetés mellett a vendégélmény növelését is szolgálják.

A szakember feladata lesz a jövőben a Schneider Electric portfóliójába tartozó, az energiagazdálkodást támogató digitális megoldások megismertetése a régió piaci szereplőivel, a társaság legjobb gyakorlatainak implementálása a térségben, valamint az, hogy minél szélesebb körben felhívja a figyelmet arra, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az energiahatékonyság növelésére. Új pozíciójában a magyar szakember egy hatfős, nemzetközi csapatot irányít és közvetlenül a Schneider Electric Dél-Kelet-Európáért felelős igazgatójának, Petr Hermann-nak jelent majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS